35 NOVIH PARKING MJESTA U ULICI SALIH BEGA KULJUHA

Hits: 2077

U sklopu Programa odrĆŸavanja putnih komunikacija od interesa za Općinu GoraĆŸde u 2016. godini, a u skladu sa Strategijom razvoja Općine GoraĆŸde, ovih dana intezivno se radi na uređenju naĆĄe općine. U okviru pomenutog Programa  izvrĆĄeno je asfaltiranje određenih dijelova putnih komunikacija, a zavrĆĄavaju se radovi na izgradnji parking prostora u ulici Salih bega Kuljuha u mjesnoj zajednici GoraĆŸde II.
Nosioc radova je goraĆŸdanska firma GoraĆŸdeputevi d.d., a ovim projektom izgradiće se novih 35 parking mjesta u pomenutoj ulici, čija je ukupna vrijednost oko 40.000KM.
Radove u pomenutoj u ulici posjetio je načelnik Općine GoraĆŸde Muhamed Ramović sa saradnicma, gdje je u razgovoru sa građanima  istakao da će Općina GoraĆŸde, u skladu sa svojom dobrom praksom u proĆĄlosti, pomoći realizaciju i drugih projekata na području mjesne zajednice GoraĆŸde II, naglasivĆĄi kako Općina ima razumjevanja za potrebe u svim mjesnim zajednicama, te u skladu sa budĆŸetskim mogućnostima nastoji implementirati prioritetne projekte.
Ono ĆĄto treba naglasiti jeste da se nastavljaju aktivnosti i u naradnim danima po pomenutom Programu kao i po Programu uređenja grada i prigradskih naselja, tako da nas očekuje niz aktivnosti za ĆĄto će Općina GoraĆŸde u 2016. godini ukupno izdvojiti oko 500.000 KM.
Izvor – Gorazde Portal