VIDEO/ SUDO FORTO, POLJOPRIVREDNIK, ROKER, BAJKER…

Hits: 16499

Sudo Forto ─Źovjek iz Gora┼żda ne uklapa se u standardnu sliku poljoprivrednika. Kada se ovaj ┼żestoki momak s asfalta povjerio prijateljima kako se da ┼żeli baviti poljoprivredom, nisu mu povjerovali.

Petnaest godina poslije Sudo Forto je jedan od najve─çih poljoprivrednih proizvo─Ĺa─Źa u Gora┼żdu. Nakon te┼íkog ranjavanja i evakuacije, u svoj grad se sa lije─Źenja vra─ça 1998. godine.┬á Sudo Forto┬á ispri─Źao je svoje po─Źetke u poljoprivrednoj proizvodnji.

“Po─Źeo sam sa jednim malim plastenikom i tako sam se ┼íirio godinama. Normalno, uz pomo─ç Ministarstva i ljudi.┬áDostigao sam ovo ┼íto sam dostigao. Ljeti se bavim poljoprivredom┬á–┬áimam krave, koko┼íi,┬áp─Źele, plastenike.┬áZimi su┼íim meso”, govori on.

[huge_it_video_player id=”79″]

Ovaj posao tra┼żi puno odricanja, ka┼że Sudo i dodaje kako pri─Źa o evropskoj perspektivi na┼íih poljoprivrednika i nema nekog efekta na terenu┬á–┬áproizvo─Ĺa─Źi hrane prepu┼íteni sami sebi.

Ali Sudo ne odustaje┬á–┬ákako bi ubla┼żio svakodnevne probleme na poslu, odmara se uz motore, koji su njegova velika ljubav. ─îesto je na motorijadama, ali ka┼że┬ákako nakon toga mora u plastenicima nadoknaditi izgubljeno vrijeme.

Izvor – Federalna TV, Gorazde Portal