ADEM FOČO SE ŠLAGIRAO NAKON ŠTO JE BAKIR IZETBEGOVIĆ PORUČIO DA SE SVI FOČACI MORAJU VRATITI U FOČU

Hits: 32490

Službe hitne pomoći jučer su u Foči imale pune ruke posla, na desetine intervencija, ali najgore je prošao Adem Fočo koji se šlagirao nakon što je Bakir Izetbegović rekao da svi prisutni Fočaci na otvaranju Careve džamije moraju ostati u Foči i konačno napustiti Sarajevo.

– Drago mi je da vidim na ovom mjestu 2.000 fočaka mahom do sada nastanjenih u Sarajevu. Ovo je idealna prilika da ostanete u Foči kako bi Sarajevo konačno prodisalo. Ja vas lijepo molim da se više ne vraćate u Sarajevo ovdje vam je baš fino, poručio je između ostalog Izetbegović.

Najteže posljedice govora pretrpio je Adem Fočo koji se nedugo zatim šlagirao. Njegov brat Ahmed kaže da Adem od rata nije dolazio u Foču upravo iz straha da bi mogao ostati u Foči. Ova današnja izjava Izetbegovića ga je dotukla kaže Ahmed.

– Godinama je Adem imao noćne more da se vratio u Foču, stalno je sanjao da ga Bakir vraća često se budio sa povicima u snu “NEEEEE”… NEEEEE”. Danas,  20 godina nakon rata smogao je snage da dođe u Foču, ali nakon što je čuo poziv Izetbegovića da se ostane ovdje samo se ukinuo sa nogu. Dok je gubio svijet govorio je vodite me rađe u Urgentni centar u Sarajevo kod Sebije, samo me ne ostavljajte u fočanskoj bolnici.

Posljedice Bakirovog govora bile su kobne za desetine Fočaka, a kola hitne pomoći nakon njegovog govora naprosto se nisu smirivala. Oni koji su ostali na nogama napustili su otvaranje Careve džamije odmah i dok su govori još trajali krenuli su ka Sarajevu kako nebi ostali u Foči.

 

Atmosfera koja se očekuje na Koševu u Sarajevu kada se bude otvarala Aladža džamija u Foči

Naredne godine u Foči će biti otvorena i Aladža džamija ali Fočaci su već sada došli na ideju da centralna svečanost otvaranja zbog sigurnosti da se neće vratiti u Foču bude održava u Sarajevu. Kako bi svi sarajevski Fočaci prisustvovali ovom događaju svečano presjecanje vrpce za obnovljenu Aladžu održaće se na stadionu Koševo.

Tekst je satiričnog karaktera, njegova svrha nije omalovažavanje ili vrijeđanje bilo koga već zabava i humor sa stvarnim ili približno stvarnim događajima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *