AGANOVIĆ: OVO JE, NA NEKI NAČIN, POBJEDA SVIH NAS IZ PODRINJA!

Hits: 59

Sve stanovnike Goražda, grada koji je cijeli rat proveo u potpunom okruženju i izolaciji, boli što za zločine nad njima još niko nije odgovarao

Izricanje presude ratnom heroju odbrane Goražda, komandantu 1. slavne višegradske brigade ARBiH Ahmetu Sejdiću pratila je i delegacija BPK Goražde. Uz premijerku Aidu Obuću i predsjedavajuću Skupštine Editu Velić, vijest o oslobađanju Sejdića pozdravio je i kantonalni ministar za boračka pitanja Edin Aganović. 

– Nadali smo se ovakvom ishodu i vjerujemo da će u drugostepenom postupku oslobađajuća presuda biti potvrđena. Čestitam komandantu Sejdiću na njegovoj dosadašnjoj borbi i njegovom advokatskom timu, jer ovo je na neki način pobjeda svih nas iz Podrinja – kazao je za Avaz.ba Edin Aganović.

On dodaje kako sve stanovnike Goražda, grada koji je cijeli rat proveo u potpunom okruženju i izolaciji, boli što za zločine nad njima još niko nije odgovarao.

 – Još niko nije ni optužen za zločine nad stanovnicima Goražda. Zato svi moramo, koliko je to u našoj nadležnosti, učiniti sve da se to promijeni i da se vode procesi i podižu optužnice za ono što se dešavalo u 1.336 dana opsade Goražda – ističe Aganović. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.