(VIDEO) AIDA OBUĆA: OBUSTAVE NASTAVE U ŠKOLAMA ZA SADA NEĆE BITI

Hits: 469

Nakon što je kod tri nastavnika utvrđeno prisustvo koronavirusa,  jučer je u potpunosti obustavljena nastava u OŠ Mak Dizdar iz Vitkovića. Istovremeno iz gradske OŠ Husein ef Đozo,  jedno odjeljenje učenika nalazi se u izolaciji.

I pored toga, u resornom ministarstvu obrazovanja kažu kako nisu za opciju potpune obustave nastave, tako da je nastava, čak i u OŠ u Vitkovićima, danas djelimično nastavljena.  To znači da će predmetnu nastavu kod nastavnika koji su zaraženi,  učenici  obavljati online,  a od danas ponovno je uvedena razredna nastava za one predmete koji se mogu pratiti u školi.

Obuća: Obustave nastave u školama za sada neće biti

Ipak, u Vladi BPK-Goražde svjesni su, kako kažu, ozbiljnosti situacije pa će pažljivo analizirati stanje i djelovati u skladu sa preporukama Kriznog štaba čije se zasjedanje očekuje sutra.

Premijerka BPK-Goražde Aida Obuća izjavila je danas kako Vlada neće donositi ishitrene odluke. Iako se razmatrala opcija potpune obustave nasatave u svim školama, premijerka Obuća navodi kako se to za sada neće desiti. Prema njenim riječima, nastava će se odvijati nesmetano u onim školama gdje nema prisustva virusa kod nastavnika i učenika a u onim obrazovnim ustanovma gdje dodje do pogoršanja, moguće su mjere koje podrazumijevaju uvođenje online nastave.

federalna.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.