AKCIJA ZA PRIMJER: ZASIJALI KROMPIR I CJELOKUPAN UROD DONIRALI JAVNOJ KUHINJI

Hits: 506

Mje┼ítani cazinskog naselja Tr┼ża─Źka Platnica, a posebice njihova omladina, ve─ç du┼że vrijeme ┼żive, rade i djeluju kao jedinstveno i neodvojivo tkivo, pa su njihove dru┼ítvene aktivnosti ve─ç u startu predodre─Ĺene za uspjeh. Dokaz tome je i zajedni─Źki organizovana akcija sijanja i kopanja krompira, ─Źiji je cjelokupni urod namijenjen Javnoj kuhinji Imaret u Biha─çu.
Nakon ┼íto su u mjesecu aprilu zasijali krompir planiran za donaciju u humanitarne svrhe, ta─Źnije Javnu kuhinju Imaret u Biha─çu, mje┼ítani Tr┼ża─Źke Platnice danas su ubrali plodove svog plemenitog rada i truda.
Predsjednik Omladinske organizacije Tr┼ża─Źke Platnice Asmir Hati─ç, koja je inicijator akcije, ka┼że za Klix.ba da su ideju predlo┼żili mje┼ítanima, te da su je sa odu┼íevljenjem svi prihvatili.
“Bilo je dosta posla, od sjetve, zagrtanja, prskanja i na kraju kopanja, ali kad vlada sloga i zajedni┼ítvo nijedna prepreka nije nepremostiva. Na jednom zasa─Ĺenom dunumu, imali smo urod od 660 kg, odnosno 22 vre─çe krompira. Hvala svim na┼íim mje┼ítanima na volji i istrajnosti da pokrenemo, a u kona─Źnici i zavr┼íimo jedan ovakav gest, za koji se nadam da ─çe postati tradicija, ka┼że Hati─ç.
On dodaje da je cijela akcija realizovana uz pomo─ç stanovnika Tr┼ża─Źke Platnice, od onih najstarijih do najmla─Ĺih, a neki su donirali novac, drugi sjeme za krompir, dok su pojedinci fizi─Źki pomogli da se akcija dovr┼íi.
Ina─Źe, stanovnici ovog naselja, iako malobrojni, realizovali su do sada mno┼ítvo dru┼ítveno-korisnih akcija, kao ┼íto su razni vidovi pomo─çi socijalno ugro┼żenim porodicama, ramazanskih paketa, kr─Źenja korita, izgradnje autobusnih stajali┼íta, ─Źesmi, izleti┼íta, a u vrijeme poplava sakupili su i kamion robe za najugro┼żenije stanovnike.
“Sve ┼íto ┼żelimo jeste dati svoj skromni doprinos za na┼íu zajednicu i potaknuti jo┼í nekog da u─Źini sli─Źno ili bolje djelo od nas”, ka┼że za kraj Hati─ç, dodaju─çi da ako neko ┼żeli sura─Ĺivati sa njihovim udru┼żenjem ili mje┼ítanima, vrata su mu ┼íirom otvorena.
Izvor – klix.ba