AMAR BALJEVIĆ POTPISUJE UGOVOR ZA NASTUP U HOLANDIJI

Hits: 5177

„Osjećam se fenomenalno jer sam dobio taj poziv od gospođe Rabije. Izabran sam zajedno sa svojim drugovima i bićemo 9 mjeseci u kmpu u Holandiji. Očekujem da uspijem, ali ipak sve je do nas i našeg truda.“ –rekao je Amar Baljević.
Udruženje „Prijatelji Goražda“ koje je osnovala Rabija Karo, rođena goraždanka i njen suprug Dees Frankevijle su pozvali prijatelje iz Goražda Načelnika Općine Goražde dr. sci. Muhameda Ramovića i Ministra za obrazovanje, nauku, kulturu i sport BPK-a Damira Žugu da prisustvuju jednom skupu u Holandiji, a tom prilikom se uspostavio kontakt sa FK Goražde na osnovu čega je ekipa FK Goražde otišla i igrala na Internacionalnom turniru u Holandiji. Budući da su se pokazali kao najbolji, odnosono da su pobijedili na tom turniru, skauti Ajaxa su pozvali 5 omladinaca da učestvuju u ljetnoj škloli koja će trajati 9 mjeseci i na osnovu čega su im otvorena sva vrata i mogućnost da ostanu u Ajaxu.
Screen Shot 2016-06-02 at 6.36.37 AMO saradnji i prijateljstvu između dva fudbalska kluba iz Goražda i Holandije, govorio je predsjednik lokalnog kluba iz Holandije Dees Frankevijle-„ Ja sam prijatelj udruženja „Prijatelji Goražda“ i trudimo se da napravimo projekte kako bismo mi iz Holandije sarađivali i povezali se sa ljudima iz Bosne i Hercegovine, a posebno sa Goraždem jer moja žena dolazi iz Goražda. Našu vezu možemo obogatiti putem kulture, kao i na sportski način. Prošle godine smo zahvaljujući Načelniku i još nekim sponzorima uspjeli da obezbijedimo  učešće FK Goražde na jednom Internacionalnom turniru u Holandiji. Želim još jednom da podvučem da nismo samo mi  zaslužni za dolazak fudbalera FK Goražda u Holandiju,  već Načelnik i lokalni sponzori odavde iz Goražda. Mladi iz Goražda ne samo da su došli  na taj turnir već su osvojili prvo mjesto. Na tom turniru je bio i skaut koji je opazio neke igrače iz FK Goražda i tom prilikom me pitao da li postoji mogućnost da obezbijedimo njihov dolazak u Holandiju kako bismo se što bliže upoznali sa njihovim talentima. Od tog trenutka sve naš aktivnosti usmjerili smo ka tome da organizujemo dolazak tih igrača u Holandiju. Kao predsjednik lokalnog fudbalskog kluba u Holandiji imam veze i poznanstva  koja mogu doprinijeti tome da se ovaj plan razvije i uspije, ali bez pomoći Načelnika, lokalnih sponzora i FK  Goražde ova priča ne bi bila moguća.“
„Kada smo dobili prijedlog od naših prijatelja iz Holandije odmah smo to prihvatili i odlučili  da naši mladi odu i postanu prijatelji sa mladima iz Amsterdama. Naši momci iz Goražda su osvojili prvo mjesto na turniru, a ja sam bio jako sretan i ponosan. Nismo im prenijeli da ih posmatraju skauti odnosno trojica skauta iz Ajaxa pratili su tu utakmicu i odabrali pet momaka. Mi ćemo pred njihov polazak za 2 mjeseca također pomoći finasijski jer oni će predstavljati našu Općinu i sutra će možda neko od njih biti zvijezda poput Džeka ili Ronalda.“- u izjavi za medije kazao je dr.sci. Muhamed Ramović.
Da će na najbolji način predstaviti naš Grad i Državu naglasili su fudbaleri FK Goražda Almin Tanjo i Amar Baljević:-„ Prije svega bih se zahvalio Rabiji i Dejsu koji su nas pozvali da budemo u kampu, gdje ćemo provesti 9 mjeseci. Očekujemo sve najbolje mi ćemo se pokazati najbolje što možemo i ne sumnjamo u naš kvalitet. Cilj nam je da se pokažemo što bolje znamo jer u tom sluičaju možemo doći do mlađe selekcije Ajaxa što je dovoljan motiv da damo sve od sebe.“- kazao je Almin Tanjo.
Izvor Veznik