AMNA KAZAGIĆ UČENICA GENERACIJE OŠ “FAHRUDIN FAHRO BAŠČELIJA”

Hits: 3538

Učenica generacije školska 2016/17.g. AMNA KAZAGIĆ Rođena 08.01.2003.god. u Goraždu. Osnovnu školu “Fahrudin Fahro Baščelija“u Goraždu, upisala školske 2008./2009.god.

Učiteljica Mensura Čengić, a razredni starješina nastavnica historije Berina Pilav. Učestvovala na više školskih, kantonalnih i federalnih takmičenja, iz matematike, informatike, fizike, vjeronauke, CIVITAS¬-a, spotskim takmičenjima.

Sa više literalnih radova učestvovala na različitim takmičenjima i konkursima, ove godine izmedju ostalih nagrada, osvojila drugo mjesto na literalnom takmičenju Isak Samokovlija, prvo mjesto na takmičenju „Sjećanje na legendarnog komadanta Zaima Imamovića“, sa pjesmom „Želim da letim“, ušla u finale Međunarodnog festivala “Dječije carstvo“ u Banja Luci. Pohađala zavrsila Osnovnu muzičku školu „Avdo Smajlović“, na odsjeku gitare. Trenira odbojku u Odbojkaškom klubu Goražde. Aktivni član KUD-a Centra za kulturu Goražde.

U više navrata bila predsjednik razreda, školske 2016/2017.godine izabrana za predsjednika Vijeća učenika. Tokom osmog i devetog razreda bila vršnjački edukator za „nenasilno rješavanje sukoba“. Kao član hora Osnovne i muzičke škole, kao i recitatorske sekcije, aktivno učestvovala na više školskih priredbi povodom Dana škole, Bajrama, manifestacijama povodom obilježavanja bitnih datuma u gradu i Kantonu. Dvije godine aktivno učestvovala na Interkulturalnim manifestacijama o očuvanju tradicije.

Gorazde Portal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.