ANTIFAŠISTA AVDO ZABORAVIO KAKO IDE „DRUŽE TITO“ PA PJEV’O „ DA TE NIJE ALIJA“

Hits: 3722

Najstariji Antifašista iz Sarajeva, Avdo Halilović koji je u apriliju napunio 88 godina udaljen je jučer sa skupa antifašista u Sarajevu koji su se skupili povodom Dana pobjede nad fašizmomj jer je zaboravio tekst pjesme „Druže tito mi ti se kunemo“ pa je pjevao od Dine Merlina „Da te nije Alija“.

Prema riječima njegove unuke on je sinoć do kasno plakao jer mu je krivo što se to dogodilo, naročito zbog toga što mu je u posljednje vrijeme krivo jer zaboravlja da li je pošao ili došao a o tekstovima pjesama koje zaboravlja ne može ni da priča od muke s obzirom na to da obožava da pjeva još od djetinjstva zbog čega se pismenim putem izvio organizatorima jučerašnjeg skupa antifaštista u Sarajevu koji su tokom svog marša kroz centar glavnog grada pjevali „Druže Tito mi ti se kunemo“.

Njega su prije mjesec dana čak odbili producenti muzičke emisije „Nikad nije kasno” zbog istog problema.

Iz Stranke demokratske akcije (SDA) u Sarajevu, uputili su poziv Avdu Haliloviću da napusti antifašiste i priključi se SDA jer mu, kako se navodi u dopisu, neka viša sila govori šta je pravi put. ***Nikad nije kasno biti uz SDA***, slogan je sa kojim će ova stranka izaći na naredne izbore upravo ponukani onim što se dogodilo Avdu Haliloviću.

Tekst je satiričnog karaktera, njegova svrha nije omalovažavanje ili vrijeđanje bilo koga već zabava i humor sa stvarnim ili približno stvarnim događajima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.