AUTISTIČNI DJEČAK SLAVKO MRŠEVIĆ IPAK KREĆE U ŠKOLU”

Hits: 36

Podsjećamo, porodica Slavka podnijela je tužbu protiv Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, jer mladiću nije dozvoljeno da mjesec dana samo prati nastavu u školi

Slavko Mršević, autistični mladić iz Rudog kreće od ponedjeljka u školu. Objavio je to na Facebooku njegov zastupnik Bojan Bajić.

Podsjećamo, porodica Slavka podnijela je tužbu protiv Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, jer mladiću nije dozvoljeno da mjesec dana samo prati nastavu u školi.

Slavko je još jednom ponovio svoju želju da se pridruži svojim drugarima u školi.

“Želim da Vas zamolim da me pustite da s mojim drugovima budem u učionici makar mjesec dana i da poslije odem s njima na matursku proslavu, jer mi oni mnogo nedostaju. Obećavam da ću biti dobar u školi i da mojoj sreći neće biti kraja ako mi ukažete ovu milost. Hvala.”, napisao je Slavko resornom ministarstvu.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske poništilo je u četvrtak odluku Školskog odbora Srednjoškolskog centra Rudo, kojom se autističnom mladiću Slavku Mrševiću dozvoljava prisustvo na nastavi četvrtog razreda za zanimanje tehničara drumskog saobraćaja.

Ipak, nakon što je slučaj dospio u medije, a potez MinistarstvA prosvjete i kulture Republike Srpske izazvao žestoke reakcije javnosti, humanost je pobijedila. Slavko je pobijedio!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.