BBI BANKA I VLADA BPK-a: POVOLJNI KREDITI ZA PRIVREDNIKE BPK-a

Hits: 482

Riječ je o zajedničkom projektu kojim je osigurana finansijska linija u iznosu od 18.900.000 KM

Javni poziv privrednicima sa područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde da apliciraju za subvencioniranu liniju BBI banke i Vlade BPK objavljen je jučer u dnevnim novinama i na web stranici BBI banke.

Bosna Bank International (BBI) i Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde omogućile su povoljnu finansijsku liniju za privredne subjekte sa područja BPK. Riječ je o zajedničkom projektu kojim je osigurana finansijska linija u iznosu od 18.900.000 KM. Zahvaljujući subvenciji Vlade BPK-a u iznosu od 378.000 KM, kompanije registrovane na području BPK-a sredstva iz ove linije mogu realizovati u BBI banci po veoma povoljnoj, subvencioniranoj stopi od 1,89 posto.

Radi se o sredstvima koja su namijenjena svim subjektima sa područja Bosansko-podrinjskog kantona, a posebno za povećanje postojećih kapaciteta ili unapređenja usluge, novih zaposlenja ili korištenja sredstava u svrhu održavanja tekuće likvidnosti.

Rok za podnošenje zahtjeva za finansiranje prema uslovima Javnog poziva počinje teći od dana objavljivanja u sredstvima javnog informisanja i traje do iskorištenja predviđenih fondova.

Zainteresirani privrednici za sve detaljnije informacije o subvencioniranoj liniji Bosansko-podrinjskog kantona mogu dobiti u poslovnici BBI banke u Goraždu ili na broj telefona 038 241- 491 kao i putem web stranice www.bbi.ba

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *