BBI BANKA I VLADA BPK-a: POVOLJNI KREDITI ZA PRIVREDNIKE BPK-a

Hits: 536

Rije─Ź je o zajedni─Źkom projektu kojim je osigurana finansijska linija u iznosu od 18.900.000 KM

Javni poziv privrednicima sa podru─Źja Bosansko-podrinjskog kantona Gora┼żde da apliciraju za subvencioniranu liniju BBI banke i Vlade BPK objavljen je ju─Źer u dnevnim novinama i na web stranici BBI banke.

Bosna Bank International (BBI) i Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Gora┼żde omogu─çile su povoljnu finansijsku liniju za privredne subjekte sa podru─Źja BPK. Rije─Ź je o zajedni─Źkom projektu kojim je osigurana finansijska linija u iznosu od 18.900.000 KM. Zahvaljuju─çi subvenciji Vlade BPK-a u iznosu od 378.000 KM, kompanije registrovane na podru─Źju BPK-a sredstva iz ove linije mogu realizovati u BBI banci po veoma povoljnoj, subvencioniranoj stopi od 1,89 posto.

Radi se o sredstvima koja su namijenjena svim subjektima sa podru─Źja Bosansko-podrinjskog kantona, a posebno za pove─çanje postoje─çih kapaciteta ili unapre─Ĺenja usluge, novih zaposlenja ili kori┼ítenja sredstava u svrhu odr┼żavanja teku─çe likvidnosti.

Rok za podno┼íenje zahtjeva za finansiranje prema uslovima Javnog poziva po─Źinje te─çi od dana objavljivanja u sredstvima javnog informisanja i traje do iskori┼ítenja predvi─Ĺenih fondova.

Zainteresirani privrednici za sve detaljnije informacije o subvencioniranoj liniji Bosansko-podrinjskog kantona mogu dobiti u poslovnici BBI banke u Gora┼żdu ili na broj telefona 038 241- 491 kao i putem web stranice www.bbi.ba

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.