BITKA NEDIMA DELIĆA: AKO NABAVI ČETIRI DOZE LIJEKA IZ SLOVENIJE ŠANSE ZA IZLJEČENJE SU VELIKE

Hits: 7847

Najteža bitka Nedima Delića: Ako nabavi lijek iz Slovenije šanse za izlječenje su velike

Mladiću Nedimu Deliću iz Goražda hitno su potrebne četiri doze lijeka Doxorubicin 40mg koji se može nabaviti u Sloveniji po cijeni od 3.500 dolara. Prije dva mjeseca Nedimu je dijagnosticiran karcinom vezivnog tkiva i nalazi se na liječenju na odjelu infektologije Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

“Nedim je već dva mjeseca na liječenju. Za ta dva mjeseca je imao temperaturu koju ni ljekari nisu uspijevali svaki put skinuti. Kada mu je dijagnosticiran karcinom vezivnog tkiva, propisana je terapija koju smo za prvi ciklus uspjeli finansirati. Međutim, potrebne su još četiri doze lijeka Doxorubicin 40 mg koji bi trebao stići iz Slovenije. S obzirom na to da smo za dva mjeseca kupili mnogo lijekova, nismo u situaciji da osiguramo ovaj lijek”, ispričala je za Klix.ba Nedimova sestra Medina Delić.

15327391_1633997310233886_8583689729965402318_nMogućnost izlječenja je velika jer će lijek, ukoliko ga porodica nabavi, spriječiti širenje karcinoma. Porodica koja je u šoku od trenutka kada je Nedimu dijagnosticiran karcinom, uzda se u podršku sugrađana.

“U našoj porodici samo otac radi. Dali smo sve od sebe i sada se još jedino uzdamo u naše sugrađane i dragog Boga. Do sada Nedim nije imao nikakvih zdravstvenih problema. Ako uspijemo nabaviti ovaj lijek, ljekari kažu da neće biti više nikakvih problema, dakle, mogućnost izlječenja je velika”, priča Medina.

Mladom studentu prava sada treba podrška da prebrodi najtežu životnu bitku.

Na ime Nedima Delića otvoren je i žiroračun kod ZiraatBank u Goraždu, a broj računa je 186 261 033 128 6758.

Takodjer je otvorena i Go Fund me stranica preko koje se moze donirati novac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: