BOSNA ĆE UVIJEK DA POSTOJI ALI TO NE ZNAČI DA ĆE ONA BITI NAŠA

Hits: 811

Ovo nije nikakva radikalna tvrdnja, ona postaje iz dana u dan sve manje naša. Bosna i njeno najljepše i najvrijednije je na rasprodaju a u svijetu “ima para ko pljeve”. Ovo je današnja realnost. Ono od čega mi bježimo, na što ne pazimo to preuzimaju drugi. Pogrešno je misliti da bi svi iz Afrike ili Bliskog Istoka htjeli u Njemačku ili Švedsku, čak i oni koji su tamo pobjegli, kad se financijski oporave počet će da kupuju posjede u Bosni, jer se nigdje u Evropi tako na lak način ne prodaje zemlja strancima kao kod nas….
Svuda postoje zakoni koji to ograničavaju čak i one koji imaju novce. Kod nas su PARE jedini zakon!

Treba da budemo svjesni da mi nemamo centralnu vladu kao druge zemlje, koja je odgovorna narodu, mi imamo samo političke šarlatane i kriminalce koji su na vladi. Njima ni malo nije stalo do Bosne, kao što italijanskoj mafiji nije stalo Italije, njima su najvažnije pare i raskošan život. Takvi kriminalci i izdajnici, našli su svoje saveznike u domaćim klericima: hodžama, svećenicima i popovima kojima isto tako nije toliko stalo do vjernika, povezali su se sa internacionalnom mafijom i spremni su za novac učiniti sve pod nebom.

Ponavljam, ovo je naša realnost ovdje se mi danas kao narod nalazimo. Zaboravimo našu povijest i sve što smo nekad bili na to se ne možemo oslanjati, ovo je novo poglavlje, novo i drugačije vrijeme od prošlog. Nikad u povijesti čovječanstva nisu postojali tako bogati i financijski moćni pojedinci kao u naše vrijeme, nikad! Nikad nije bilo toliko robova, eksplotacije. Nikad bankari nisu vladali svijetom, nikad nije bilo takve tehnologije, nuklearnog oružja i mnogo čega drugog.

Mi ništa ne možemo uspoređivati sa proslošću, ako to činimo onda živimo u zabludi, niti se možemo nadati da će mo kao i ranije očuvati Bosnu.  Danas ni po čemu nije kao nekad i ako se ne ujedinimo, ne stvorimo normalnu državu, očuvati je nećemo. Vrijeme nije na našoj strani. Na bosanskom sahatu je: pet do dvanaest.
Piše: S. Filipovic

 

%d bloggers like this: