“BOSNA ŽIVI I U GORAŽDU”

Hits: 295

Košarkaški klub ” Radnički” i Redakcija novine ” Glas Goražda”, organizovali su danas, u Gradskoj dvorani „ Mirsad Hurić „ u Goraždu, mini skup podrške Košarkaškom klubu“ Bosna Royal“, sportskom kolektivu koji je istinski (ne samo sportski), simbol Bosne i Hercegovine.
Sa skupa su sportisti, sportistkinje, sportski radnici ovom klubu što se suočava sa velikim teškoćama, uputili pismo podrške sljedeće sadržine:

Poštovani prijatelji,

Sportisti i sportistkinje Goražda, navijači, sa radošću se, ili sjećaju 5 . aprila 1979. godine kada je Košarkaški klub „ Bosna „ osvojio vrh Evrope, ili, sa istom radošću, o tome čitaju.
Tada su Delibašić, Varajić, Vučević, Benaček, Đogić, Bosiočić, Izić, Radovanović i Hadžić, predvođeni trenerom Bogdanom Tanjevićem pobijedili italijanski Emerson u francuskom gradu Grenoblu i postali evropski prvaci, što je i danas najveći uspjeh bosanskohercegovačke košarke.

Ovaj istorijski rezultat i sve što je on sa sobom nosio i dalje traju.
Zato sa nevjericom i tugom pratimo sve što se dešava sa Košarkaškim klubom „ Bosna“.
Iz medija i izjava onih koji su na bilo koji način bili ili jesu vezani za ovaj klub, saznajemo da je mnogo uzroka izuzetno teške situacije, osobito finansijske. Neka se uzrocima takvog stanja bave nadležne institucije. To je njihova obaveza.
Kao što je ljudska obaveza svih onih kojima je Košarkaški klub „ Bosna“ u srcu, da stanu uz njega.
Mi, u Goraždu ne prihvatamo mogućnost da se klub ugasi o čemu se nažalost govori i piše.
Ne želimo takvu vijest.
Zato Košarkaškom klubu „ Bosna“, njegovim igračima i navijačima, šaljemo riječi naše iskrene podrške i spremni smo da učinimo sve što je u našoj moći da se klub podigne i krene prema novim pobjedama.
Jer, biće to i naše pobjede.
Jer, KK „ Bosna“ je istinski simbol Bosne i Hercegovine.
Jer, Bosna živi i u Goraždu!
Sportisti, sportistkinje, sportski navijači Goražda!

Izvor: Glas Goražda