BPK GORAŽDE – POLIGON ZA POLITIČKE BUDALAŠTINE!

Hits: 53

Piše: Dževad Adžem

Rijetki su momenti kada građani trebaju sposobnu vlast, jasne procedure i neupitnu odgovornost.

U ovom trenutku živimo kulminaciju skaredne politike koja se manifestuje kroz mnoštvo improvizacija, nesposobnost onih koji bi morali pokazati odgovornost i građane koji zbog svega nabrojanog osjećaju neizvjesnost koja prevazilazi strah i postaje akutna strepnja za svaki život pojedinačno.

Ako neko misli da bi eventualna sigurnosna prijetnja materijalizovana kroz agresivni nastup gospodina Dodika bila drugačije tretirana, onda je onaj ko tako misli u velikoj zabludi. Naprosto pogledajte sastav Vlade i Skupštine i sve će nam se samo kazati.

Sitni politički džeparoši grade kuće u Kantonu Sarajevo, a ministri da bi ostali i bolje rečeno zaostali tu gdje jesu spremni su ispoštovati svaki ultimatum svakog pojedinca iz “aktuelne” većine. Direktorica u misiji ažurne narikače kuka i zapomaže nesposobna da odgovori i sezonskoj influenci gripa, a kamoli koronavirusa i da nema ovakve posvećenosti medicinskih radnika jedini rast koji bi BPK bilježio bio bi rast smrtnosti.

Svaka od stranaka i strančica ima tzv “ svoje” ministarstvo pa na mjesta ministara postavlja kadrove volonterskog tipa ili je ministarska pozicija naprosto prvo zaposlenje.

Ne krivim i ne osuđujem te ljude ali hrabrost da sjednete na čelo ministarstva graniči sa zdravom pameću. I tako, pitanje je dana kada će koronavirus ozbiljnije uticati na tzv rast u BPK a onda, neka nam je sam Bog na pomoći.Krizni štab je kako čujem u krizi izazvanoj nedostatkom kvoruma a i da nije teko on je krizni od samog početka.

Vrijeme je za fizičku i socijalnu distancu u punom značenju ovih pojmova.

gorazdeportal.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.