BPK GORAŽDE SLUŽBENO MJENJA NAZIV U BSK GORAŽDE

Hits: 5547

U Skupštinsku proceduru biće upućen prijedlog za promjenu naziva Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Naime, zbog demografskog sunovrata ovog prostora i zbog činjenice da grad Goražde i kanton postaju prostor penzionera i staraca novi prijedlog naziva kantona biće “Bolnica–Starački–Kolijevke” ili skraćeno (BSK) Goražde.

–Goražde po popisu ima nešto više od 20.000 stanovnika, svake godine je ogromna razlika između nataliteta i mortaliteta, skoro je 6.000 penzionera, studenti idu i ne vraćaju se, ljudi sele i zauvijek napuštaju ovaj prostor. Zlokobna politika vladajućih struktura nastavlja pustošiti ovaj prostor, i sve je to razlog što ću podnijeti inicijativu za promjenu naziva kantona – rekao je ovo poslanik koji nije želio otkrivati ime dok ne podnese zvanično zahtjev u Skupštinsku proceduru.

Pored toga u Skupštinsku proceduru biće upućena inicijativa za gradnju brze ceste most „Alije Izetbegović“ – Kolijevke, i da se sa tom brzom cestom prema kolijevkama uvežu Kantonalna bolnica i Starački dom, umjesto puta Goražde –Sarajevo.

–Stanovnici Goražda više se ne viđaju na ulici, u kafani, sportskim terenima. Uglavnom je to lokacija Kolijevski prilikom dženaza,  stoga je najbolje da se gradi brza cesta za Kolijevke kaže ovaj poslanik.

Šta će od svega biti realizovano ostaje da se vidi.

Tekst je satiričnog karaktera preuzet sa portala karakter.ba. Njegova svrha nije omalovažavanje ili vrijeđanje bilo koga već zabava i humor sa stvarnim ili približno stvarnim događajima.

gorazdeportal.com

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *