BROJ PRVAČIĆA U FOČI SMANJEN ZA TREĆINU

Hits: 1727

U prve razrede osnovnih škola u Foči ove godine upisano je 89 prvačića, 43 manje u odnosu na prethodnu godinu, podaci su koje smo dobili od direktora dvije škole.

U Osnovnoj školi “Sveti Sava” upisano je ukupno 58 prvačića, od čega 55 u centralnoj školi, dva u područnom odjeljenju u Miljevini i jedan u područnom odjeljenju u Dragočavi.

Lani je u ovoj školi upisano 75 prvačića i to 72 u centralnoj, dok je u područnim odjeljenjima rezultat upisa ostao nepromijenjen.

Još veći pad u broju upisanih školaraca u prve razrede ostvaren je u Osnovnoj školi “Veselin Masleša”, gdje će u odnosu na prethodnu godinu u klupama sjediti 26 prvačića manje.

Ove godine u centralnu školu upisano je 26 prvačića, a prošle godine 50.

Područno odjeljenje ove škole u Brodu na Drini imaće četiri prvačića, jednog manje u odnosu na lani, odjeljenje u Mješajima jednog, kao i prošle godine, dok u školi na Popovom Mostu, u kojoj je prošle godine upisan jedan prvačić, ove godine nema đaka prvaka.

U fočanskim školama očekuju da bi se do kraja maja, do kada je krajnji rok za upis, moglo upisati još nekoliko prvačića, koje roditelji iz raznih razloga nisu stigli da prijave u redovnom terminu u aprilu.

Gorazde Portal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.