ĆAMIL DURAKOVIĆ SA IBRAHIMOM HADŽIBAJRIĆEM: MI SMO TI KOJE SMO ČEKALI

Hits: 78

“Pokret Odgovor ima izuzetnu saradnju sa Općinom Stari Grad koja je podržala naše projektne aktivnosti informativno-pravne pomoći povratnika. Uz ministra Edina Ramića i premijera Elmedina Konakovića, načelnik Hadžbajrić je jedan od ključnih ljudi koji rade na tome da demokratska borba za jedinstvo i ravnopravnost povratnika u RS-u bude podržana institucionalno”, kazao je Duraković.

“Ponosan sam što danas u Srebrenici razgovaramo sa gospodinom Hujićem, koji je u Bosanskom Petrovcu neko ko balansira i održava sklad u jednoj etnički miješanoj zajednici sa velikim brojem Srba povratnika. Želim da vjerujem da je način kako sam ja vodio Srebrenicu, i kako on danas vodi Petrovac, primjer kako u našoj zemlji trebamo graditi odnose”, dodao je Duraković.

“Ukoliko se u RS-u nastavi insistiranje da se zbog jednog kandidata i jedne funkcije ugrožava koncept zajedničke liste od strane nekolicine pojedinaca iz SDA, a s druge strane ‘federalna ljevica’ nastavi opstruirati ideju probosanskog jedinstva u RS-u, mi iz Pokreta Odgovor smo spremni biti nosilac treće politike koja se neće sukobljavati ni s kim, već će samo ponuditi jednu novu viziju građanskog i demokratskog organizovanja Bošnjaka povratnika i probosanskih organizacija u RS-u. Mi smo ti koje smo čekali”, zaključio je Duraković.

Izvor: klix

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *