ČAMPARA: UDAR NA BOŠNJAKE JE KADA ODNESETE NEISPRAVNE RESPIRATORE U HEROJSKI GRAD GORAŽDE

Hits: 639

Federalni ministar unutrašnjih poslova i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Aljoša Čampara gostovao je na N1 televiziji gdje je otvoreno govorio o smjeni Vlade KS, lideru SBB-a Fahrudinu Radončiću, ali i nezakonitostima direktora OSA-e Osmana Mehmedagića zvanog Osmica.

Čampara je upitan o otkazivanju sjednice Skupštine KS i prijetnjama Mirze Čelika kako će podnijeti disciplinske prijave protiv zastupnika.

“Nisam dobio prijavu, željno je očekujem. Zanimljivo će mi biti vidjeti na koji način će to uraditi. Nisu ispunjeni svi uslovi i kolegij je zakazao online sjednicu iz razloga što ima veliki broj zaraženih i mrtvih u kantonu. U Dom mladih je došlo samo osam zastupnika iz SDA, svi ostali nisu došli”, kazao je Čampara.

Kako kaže, Čelik postupa po tuđim nalozima i tu misli na nelegalni Kantonalni odbor SDA.

“Najbolji bi mu bilo da je pročitao zakon. Mi ostali zastupnici smo kazali da mogu otkazati sjednicu za izglasavanje nepovjerenja Vladi KS, nama je bilo bitnije zakazati hitnu sjednicu o stanju zdravstva u KS jer nemamo niti ministra zdravstva, niti imamo definisan zdravstveni put”, rekao je Čampara.

On smatra da će brojka od 19 zastupnika, koliko ima trenutna većina u Skupštini KS, porasti.

“Razgovaram sa pojedinim zastupnicima SDA, ali nismo o tome mnogo razmišljali tokom ovog vremena pandemije. Kada dođe vrijeme za smjenu mi ćemo se držati tačno propisane procedure”, kazao je Čampara.

Čampara je rekao da ga niko neće koristiti za obračune s liderom SBB-a Fahrudinom Radončićem i da je u prošlosti branio SDA i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, ali da je to otišlo u drugu krajnost.

Na pitanje o komentarima Bakira Izetbegovića koji je nedavno u intervjuu za Klix.ba komentarisao Čampara, federalni ministar unutrašnjih poslova rekao je da se on nije svađao s ljudima u SDA i da je bio u korektnim odnosima sa svim potpredsjednicima SDA.

„Ja nisam kriv što je neko drugo umjesto Asima Sarajlića bio nosilac liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH. Postoje pokušaji minimiziranja cijele situacije, ali ja ne želim ovo svoditi na lični nivo. Ja nemam lični problem ni s jednim od tih ljudi“, rekao je Čampara.

Kako kaže, neki od potpredsjednika SDA bili su protiv Bakira Izetbegovića, a on ih danas naziva prvim saradnicima. Istakao je da potpredsjednici SDA nemaju nikakav stav o aferama koje su proizašle iz SDA.

Osvrnuo se na aferu Respiratori podsjećajući da to nije udar na Bošnjake i da je to prvi rekao, ali da je udar na Bošnjake kada se neispravni respiratori odnesu u herojski grad Goražde gdje žive Bošnjaci, kada ne radi Infektivna klinika te da je udar na Bošnjake kriminal, korupcija i zloupotrebe institucija sistema.

gorazdeportal.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.