ČAVIĆ: PREMA MOJIM INFORMACIJAMA, SVAKI OPŠTINSKI ODBOR VETERANA RS-a DOBIO JE PO 20 UNIFORMI

Hits: 549

Lider NDP-a u intervjuu, koji možete pročitati u današnjem Oslobođenju, govori i o djelovanju Saveza za promjene i razlozima odlaska stanovništva iz države

Dragan Čavić, lider NDP-a, za Oslobođenje je prokomentarisao činjenicu da se od obilježavanja Dana RS-a u javnosti cijele BiH ne smiruju rasprave i komentari o kontroverznom udruženju Srbska čast.

– Vlada Republike Srpske je pristala, a potom i realizovala da Veterani RS-a, kao alternativa Boračkoj organizaciji, dobiju status organizacije od javnog interesa, čime su uključeni u budžetsko finansiranje. Duško Vukotić se našao na čelu te organizacije koja je u najtješnjoj vezi sa Srbskom časti, kazao je Čavić, dodavši kako nije problem postojanje organizacije poput Veterana, već što su stavljeni u funkciju vladajućeg režima.

– ​Prema mojim informacijama, svaki opštinski odbor Veterana RS-a dobio je po 20 uniformi i oni su u tim uniformama bili u defileu povodom Dana RS-a. Za te uniforme zaduženi su ljudi koji su prije toga iskazali lojalnost Miloradu Dodiku, kao predsjedniku Srpske i vladajućoj režimskoj strukturi. Oni treba da budu neka vrsta njihove zaštite i od toga proizilazi problem Srbske časti, jer su ih oni doveli u RS. Bez ikakve dileme to se mora istražiti. Ne znam zašto Veterani zadužuju uniforme, čemu služe, to je samo po sebi militarizacija, kazao je Čavić između ostalog.

Lider NDP-a u intervjuu, koji možete pročitati u današnjem Oslobođenju, govori i o djelovanju Saveza za promjene i razlozima odlaska stanovništva iz države.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.