CRNA GORA NUDI DOBRU ZABAVU I RAZNOVRSTAN SADRŽAJ

Hits: 136

Dobro poznata kao odličan domaćin za ljetne odmore i uživanja, Crna Gora je postala omiljena destinacija mnogih koji novogodišnje praznike žele dočekati u ugodnom ambijentu i dobroj atmosferi. Postala je sinonim dobre zabave i raznovrsnog sadržaja, a već odavno za turiste nije samo more, nego je i oličenje provoda za Novogodišnju noć ali i dobru zabavu na planini u nekom od svojih ski centara

Nova godina na Jadranskoj obali

Novogodišnja proslava na otvorenom je trend koji se na ovim prostorima praktikuje u posljednjih nekoliko godina, a „blage“ decembarske noći bez snijega pogoduju da ovakav vid dočeka bude izbor mnogih. Kao i svake godine Crna Gora će, pored velikog broja gostiju okupiti i najbolje estradne izvođače sa naših prostora. Tako će Budva, kako i dolikuje gradu koji nisu titulu najboljeg noćnog provoda, sa programom početi već 29. decembra. Hladno pivo, S.A.R.S., Bajaga i instruktori, Bijelo dugme, Elemental i Dubioza kolektiv samo su neki od izvođača koji će u ovih par dana dočeka Nove godine napraviti odličnu atmosferu.

Za Budvom ne kaskaju ni ostali crnogorski gradovi, te će goste u Herceg Novom dočekati Vlado Georgijev i Van Gogh, Bar će uživati u nastupu Marije Šerifović i grupe Plavi orkestar, u Podgoricu će mnogi doći zbog nastupa Tonija Cetinskog, Vlatka Stefanovski i Sergeja Ćetkovića dok se Kotor više orjentisao da goste dočeka uz malo oštriji zvuk izvođača Letu Štuke, Rambo Amadeus, Partibrejkersi, Električni orgazam, Obojeni program, Let 3 i Disciplina kitchme. Gibonni i Željko Joksimović će napraviti odličnu atmosferu u Tivtu a tradicionalno atraktivan program tokom novogodišnjih praznika organizuju i hoteli širom Crne Gore.

Cijene smještaja kreću se od 25eura do 100 eura zavisno od lokacije i kvaliteta. Iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore poručuju da je u hotelima, naročito u Budvi, sve manje slobodnog mjesta i pozivaju sve zainteresovane da na vrijeme rezervišu svoj smještaj.

 

Ski Centri u Crnoj Gori

Da Crna Gora nije samo more i dobar novogodišnji provod dokazuju i ski centri poput Žabljaka, Kolašina, Vučje, Lokve i Turjaka koji su svojim gostima pripremili utabane staze i pristupačne cijene. Za one malo hrabrije i ljubitelje nešto drugačijih zimskih aktivnosti poput snoukajta, hodanja na krpljama, zimskog jahanja konja, džip safarija, uspona na prirodnim i vještačkim stijenama i vožnji motornim sankama idealan izbor je Durmitor, Sinjajevina, Bjelasica i Komovima.

„Nova sezona donosi poboljšan kvalitet ponude i usluga u svim segmentima turizma. U Kolašinu je prethodne zime otvoren prvi brendirani hotel na sjeveru Four Points by Sheraton. O interesovanju gostiju za ovaj hotel najbolje govori podatak da je za period katoličkog Božića već rasprodat, a dobar buking najavljen je i tokom cijele zimske sezone. Novootvoreni mali hoteli sa visokim nivoom usluge, kao i obogaćena ponuda sa dodatnim wellness i spa sadržajima, značajno su doprinijeli sadržaju ponude smještaja za ovu sezonu kako u primorskom tako u planinskom dijelu Crne Gore“ istakla je direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić.

Povoljne vremenske prilike sa sniježnim padavinama već su dovele prve goste a osim domaćih gostiju organizovane ture najavljene su iz susjednih ali i evropskih država. „Da je interesovanje iz godine u godinu sve veće, govori podatak da će ove godine gosti iz Francuske pored hotela Bianca Resort and Spa puniti kapacitete hotela Four Points by Sheraton“ poručuju gđa Radak Kukavičić, a dodala je da će se na skijalištima organizovati dnevne zabave, promocije, tematske radionice i programi za najmlađe posjetioce.

Cijene na bazi polupansiona u hotelima u ski centrima tokom zimske sezone se kreću od 24€ u hotelima sa 3***, od 35€ u hotelima sa 4****, a u privatnom smještaju od 10€ do 20€ po osobi, u zavisnosti od kategorije i lokacije objekta. Što se tiče cijena ski pasa, na primjer, jednodnevni ski pas za odrasle je 15 eura u Kolašinu (Kolašin 1450) i na Žabljaku (Savin kuk), 10 eura u ski centru Vučje, 8 eura Javorovača, 8 eura na Turjaku. Dnevno iznajmljivanje opreme iznosi se od pet evra do 13 evra u zavisnosti o kom ski centru je riječ.

Crnogorski gradovi pružaju kvalitetan, raznovrstan i dinamičan novogodišnji program a brojni poznati izvođači iz Bosne i Hercegovine zabavljaće goste u Crnoj Gori. Za one koji nisu su radije za mirnije noći i odmor tu su brojna etno sela poput Montenegro, Jatak, Nevidio, Štavna, Izlazak, Vuković i drugih, koji pružaju udoban smještaj, a tokom zime organizuju i atraktivne izlete, skijaške aranžmane i uspone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *