DAMIR DUČIĆ NOVI MINISTAR ZDRAVSTVA

Hits: 115

Skupština BPK Goražde sutra bi trebala potvrditi izbor novog ministra zdravstva, socijalne politike izbjeglih i raseljenih lica. Kako Klix.ba nezvanično saznaje na ovu funkciju bi trebao biti imenovan 27-godišnji Damir Dučić, kandidat SBB-a, koji je trenutno angažiran u Ministarstvu pravosuđa, uprave i radnih odnosa BPK Goražde.

KO SBB-a Goražde, kako saznajemo, prijedlog o imenovanju Dučića na poziciju ministra uputio je premijeru Vlade BPK Goražde Emiru Okoviću, nakon što je Nurija Vesnić, također kadar SBB-a podnio ostavku na ovu funkciju. O razlozima podnošenja ostavke Vesnić je samo kazao da su privatne prirode.

Budući ministar zdravstva socijalne politike, izbjeglih i raseljenih osoba Damir Dučić završio je Pravni fakultet, trenutno je angažiran u kantonalnom Ministarstvu pravosuđa. Ranije je radio kao referent tehničko-operativne pripreme proizvodnje u kompaniji Emka Bosnia Goražde gdje je obavio pripravnički staž. Radio je i druge poslove za različite organizacije, predsjednik je mladih Crvenog križa Goražde i aktivan član ove organizacije, te više nevladinih organizacija u ovom gradu. Učestvuje u brojnim projektima strategije razvoja općine i implementaciji zakona o ravnopravnosti spolova BIH.

klix.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.