DETALJI UBISTVA U ROGATICI: SARAJLIJA SUGRAĐANINA SLUČAJNO UBIO U LOVU?

Share this...
Share on Facebook
Facebook
0

Hits: 2954

Sarajlija Nurko Ć., zbog čijeg je ubistva policija u Istočnom Sarajevu uhapsila njegovog sugrađanina Ismeta P., najvjerovatnije je nastradao nesretnim slučajem.

Naime, kako saznajemo iz izvora bliskog istrazi, u trenutku nesreće, obojica muškaraca bila su u šumi u okolini Rogatice, kod sela Rakitnica, ali u tom trenutku nisu znali jedan za drugog. Stradali je navodno brao borovnice, kada je, pod okolnostima koje se još utvrđuju, Ismet P. pucao iz lovačke puške pogodivši ga u grudni koš.

Odmah nakon toga on ga je i odvezao u rogatički Dom zdravlja, odakle je ranjeni muškarac hitno upućen u goraždansku Kantonalnu bolnicu, čiji su ljekari, nažalost, samo mogli konstatirati smrt.

Uviđaj na mjestu gdje se sve odigralo još je u toku, gdje istražitelji prikupljaju tragove i dokaze o ovom slučaju.

Ismet P., kojeg su uhapsili policajci PU Goražde, a zatim predali kolegama iz Istočnog Sarajeva, trenutno je na kriminalističkoj obradi.

On će sutra, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predat u nadležnost Tužilaštva u Istočnom Sarajevu, čiji će tužilac nakon prikupljanja potrebnih saznanja dati i konačnu kvalifikaciju ovog krivičnog djela.

Kako saznajemo iz izvora bliskih stradalom, obojica muškaraca porijeklom su upravo sa ovog područja.

Stradali je u toku agresije izbjegao iz BiH u Austriju, odakle je sa suprugom došao u rodni kraj na ljetovanje.

– Ispratio je suprugu za Austriju, a on je odlučio ostati još nekoliko dana. Navodno se sageo da bere borovnice kad je upucan. Žena kad je stigla u Austriju nazvala je telefonom i čula ovu strašnu vijest – kazao nam je sagovornik, koji nije želio da mu objavimo identitet.

Isti izvor nam je kazao da je iza ubijenog ostalo troje djece.

Istraga ovog slučaja je u toku.

gorazdeportal.com

Share this...
Share on Facebook
Facebook
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *