DIREKTOR BHRT-a: DA, SA SEBIJOM SMO PONOVNO SNIMALI NEKE DJELOVE RAZGOVORA

Hits: 412

Direktor BHRT-a Belmin Karamehmedovi─ç u ve─Źera┼ínjem dnevniku na dr┼żavnoj televiziji komentarisao je “sporni” intervju s direktoricom Klini─Źkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebijom Izetbegovi─ç, kazav┼íi da su ponovo snimljena tri pitanja i odgovori direktorice Izetbegovi─ç, jer je u prvobitnoj verziji bilo problema s tonom i svjetlom.

Prvobitno je intervju trebao biti emitiran 25. oktobra, ali je iznenada otkazan bez nekog detaljnijeg obja┼ínjenja. Potom je bez ikakve najave intervju objavljen sino─ç, nakon ─Źega se u javnosti po─Źelo ┼ípekulisati da je intervju ponovno snimljen, zbog odre─Ĺenih spornih detalja iz prvobitne najave intervjua.

Direktor Karamehmedovi─ç je ve─Źeras pojasnio da su neki dijelovi intervjua ponovno snimljeni.

“Zbog odre─Ĺenih tehni─Źkih problema prilikom snimanja intervjua, prije svega s mikrofonom na koji je govorila direktorica Izetbegovi─ç, a bilo je i nekih problema i sa svjetlom ponovo smo snimili odre─Ĺene dijelove. Najve─çi dio intervjua smo poku┼íali spasiti, a ljudima iz tehnike je trebalo nekoliko dana da to zavr┼íe i to je bio razlog ┼íto intervju nije objavljen 25. oktobra. Intervju nije ponovno sniman, ve─ç su dosnimljena tri pitanja, odnosno odgovori direktorice Sebije, kod kojih smo imali tehni─Źke probleme”, pojasnio je Karamehmedovi─ç.

Negirao je da je u ovom slu─Źaju bilo nekih politi─Źkih pritisaka, ve─ç se isklju─Źivo radilo o tehni─Źkim problemima.

Podsjetimo direktorica KCUS-a je u intervjuu kazala kako nije vr┼íila pritisak na ljekare, posebno na one koji su radili ili rade na Klinici za ortopediju. Istakla je kako nije pitala dr. Ismeta Gavrankapetanovi─ça da li ispunjava radnu normu ve─ç zbog ─Źega Klinika ne funkcioni┼íe kako bi trebala.

Na pitanje da li je utvrdila da li neko od ljekara uzima mito, Izetbegovi─ç je kazala kako se time nije bavila jer nije imala pritu┼żbi, ali da je imala prigovore pacijenata na neljubaznost i duge liste ─Źekanja.

Tako─Ĺer, kazala je da je nije strah odljeva ljekara i to ┼íto je nekoliko specijalista do sada oti┼ílo jer ih vi┼íe do┼ílo nego ┼íto je oti┼ílo, s naglaskom na specijaliste. Naglasila je da njena pla─ça nije ni pribli┼żna pla─çi koju su imali neki njeni prethodnici na ─Źelu KCUS-a.

O ─Źemu je jo┼í govorila direktorica Izetbegovi─ç pro─Źitajte ovdje.

gorazdeportal.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.