DONIRANO PET LCD TELEVIZORA ZA KANTONALNU BOLNICU GORAŽDE

Hits: 1763

Ministar za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Damir Dučić danas je uručio pet LCD televizora Kantonalnoj bolnici Goražde – Urgentnom centru ove bolnice, hiruškom, ginekološkom i pedijatrijskom odjelu, kao i Odjelu interne medicine.

Naime, riječ je nastavku saradnje Porezne uprave Federacije BiH, odnosno Kantonalnog poreznog ureda Tuzlanskog kantona s Bosansko-podrinjskim kantonom Goražde.

S tim u vezi, resornom Ministarstvu od strane Kantonalnog poreznog ureda Tuzlanskog kantona dodijeljeno je oko stotinu polovnih LCD televizora i računarske opreme, koji su prilikom inspekcijskog nadzora oduzeti sportskim kladionicama širom Federacije BiH.

Istaknuto je da će svi ovi televizori u narednom peirodu biti podijeljeni brojnim organizacijama i ustanovama na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražade, odnosno osnovnim i srednjim školama, udruženjima te sportskim klubovima.

Prema riječima resornog ministra Damira Dučića, Porezna uprava Federacije BiH je prepoznala da su prilikom prethodne dodjele, LCD televizori uručeni u prave svrhe, pa je ovaj put resornom Ministarstvu dodijeljno oko stotinu LCD televizora.

„Čelni ljudi Porezne uprave prepoznali su partnera u našem resornom Ministarstvu i mi smo se odlučili da ih dodijelimo organizacijama, udruženjima i školskim ustanovama smatrajući da će im doprinijeti u lakšem načinu njihovog rada“ – kazao je on.

Televizore namijenjene Kantonalnoj bolnici Goražde preuzeli su pomoćnica direktora za ekonomske poslove Hermina Bešlija i šef za tehničke poslove Fahrudin Trbović.

 

Izvor: bpkg.gov.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.