DRINSKA AVANTURA SPOJILA MLADOST, ZABAVU I ADRENALIN

Hits: 1117

Više od dvije stotine mladih iz svih krajeva Srpske, BiH, Srbije i Hrvatske uživali su u regati gornjim tokom Drine, jedinstvenoj prirodi ovog kraja, kao i brojnim drugim zanimljivim sadržajima u okviru prve “Drinske avanture” koja je održana u Foči.

Uz moto “Gdje nastaje Drina, počinje avantura” mladi su iskusili avanturistički spust gumenim čamcima i drugim plovilima od Rafting centra “Bastasi” do Akva-parka “Ušće”, dug 15 kilometara. Smaragdna rijeka i izuzetan panoramski pogled na okruženje oduševio je učesnike, koji su spojili zabavu, druženje i avanturu.

-Prekrasno, zaista, lijepo organizovano, malo pohladno, ali divno. Prvi put sam u ovom kraju i stvarno sam uživala u Drinskoj avanturi-rekla je za Radio Foču, Jasna Cuberbjuler iz Zagreba.

-Prvi put sam se danas spustila Drinom, preporučujem svima da dođu, odlično je, vrlo atraktivno i lijepo druženje-mišljenja je Dejna Bijelić iz Gradiške.

Među ljubiteljima avanture na Drini najveći broj je Fočaka. Na čamcu i grupa studenata Medicinskog i Bogoslovskog fakulteta, kojima nije manjkalo zabave i adrenalina.

-Prvi put mi je da iskusim ovu avanturu, fenomenalan osjećaj, svi ti brzaci, priroda, ljudi, ja sam rodom iz ravničarskog kraja, pa je meni ovo izuzetno-kaže Pančevac, Milan Lazić, koji je student Bogoslovskog fakulteta u Foči.

Da plovila drže pravac na prohladnoj rijeci pobrinuli su se fočanski rafting skiperi i Gorska služba spasavanja .

-Uveli smo jednu novinu , napravili punkt, vršili provjere, a svi učesnici morali su da nose bezbjednosne prsluke, adekvatnu opremu, i sve je prošlo bez ikakvih problema-rekao je Nenad Ikonić, načelnik Gorske službe spasavanja RS.

Promocija Drine, turizma, kvalitetne zabave i mobilnosti mladih ciljevi su koje su organizatori ove manifestacije u potpunosti su ispunili.

-Ukupno je bilo 27 čamaca, zadovoljni smo velikim odzivom učesnika. Ovo nam je prva organizacija, vrijeme nam nije baš išlo na ruku, ali sve je odlično proteklo. Nadamo se da će nam ovo postati tradicija, a to su svi učesnici i tražili od nas-rekao je Mladen Mandić, predsjednik Omladinskog pokreta Foča.

Druženje na Drini nastavljeno je “Igrama bez granica” i di-džej žurkom na fočanskom Akva parku.

gorazdeportal.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.