EDITA VELIĆ: OTVORENA PITANJA MINISTRICI ZA SOCIJALNU POLITIKU I ZDRAVSTVO BPK GORAŽDE

Hits: 3706

Vrlo je nepopularno biti građanin/ka BPK Goražde u posljednjih nekoliko mjeseci. Nekad je to bila i čast, no do te je mjere ovaj režim srozao ugled Kantona posebno posljednjih mjeseci kad se bavi isključivo i samo imenovanjima i postavljenjima podobnih i strančkih kadrova u javna preduzeća i institucije piše Edita Velić na svojoj zvaničnoj facebook stranici.

Tako i priča u vezi sa smjenom direktora Centra za socijalni rad i direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja BPK Goražde nalazi svoje mjesto u ovoj konstataciji.

Na sjednici Skupštine BPK Goražde održane 25. maja 2017. godine postavila sam pitanje istoj ministrici, a ticalo se njenog ministrovanja i bavljenja bilo čime u okviru ovog ministarstva osim imenovanjima. Odgovor nisam nikad dobila, stoga i kritika i novo pitanje proizašlo iz novih okolnosti, navodi se u otvoreno pismu Velić.

Ministrici za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice BPK Goražde sam stoga na 26. redovnoj sjednici Skupštine BPK Goražde, postavila sljedeća pitanja:

Bavite li se, ministrice, bilo čime iz opisa Vašeg posla i obilnog posla ministarstva na čijem ste čelu, osim smjenama direktora ustanova?

Dok štrajk zdravstvenih radnika treba početi svaki dan, šta je u vezi sa kolektivnim ugovorom?

Imamo li odgovarajuća vozila Hitne pomoći obzirom da često ostajemo bez Hitne kad se voze dijalizni pacijenti u Sarajevo?

Hoćete li javnosti konačno reći da direktori Centra za socijalni rad i Zavoda zdravstvenog osiguranja BPK Goražde nisu smijenjeni zbog neuspješnog poslovanja već zbog neposlušnosti? Hoćete li javnosti reći da ste Vi usvojili pomenuti Izvještaj dok ste bili predsjednica Upravnog odbora Centra za socijalni rad? Jeste li bili u sukobu interesa kad ste u isto vrijeme obavljali funkciju predsjednice Upravnog odbora i funkciju ministrice za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice BPK Goražde?

I konačno, recite mi odakle Vam pravo da zovete i prijetite otkazima šehidskoj djeci, i onima koji su se angažovali kako ovaj slučaj ne bi završio kao i mnogi dosadašnji slučajevi – da ne kažem uspjesi ove Vlade, čuj mene režima, prema i mladima i sposobnima, a sve u cilju ovladavanja resursima?

Ministrica nažalost nije prisustvovala sjednici, no odgovor svakako očekujem, kaže Edita Velić na kraju pisma upućenog Editi Velić.

gorazdeportal.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: