EMIR HASTOR OSVOJIO DRUGO MJESTO UTRCI „ UNUSUAL MARATHON“ ODRŽANOJ U SARAJEVU!

U Sarajevu je održan prvi “Unusual Marathon”, utrka koja ke u glavnom gradu BiH organizovana po uzoru na ekstremne ultra maratone i trijatlone. Kroz cilj je kao pobjednik, nakon pretrčana 42 kilomentra prošao Matthew Simonson.

Za njim je, kroz cilj u centru „Safet Zajko“ utrčao član goraždanskog Atletskog kluba Emir Hastor a treći je bio Samir Mehmedagić.

Ovo je istinski podvig goraždanskog atletičara kome je ovo prvi istrčani maraton u karijeri!

Drugi član AK „ Goražde“atletičar Zaim Šuman je sa Hastorom istrčao cijelu dionicu, a iako nije bio u konkurenciji za plasman, bio je važna podrška Emiru da ostvari ovaj veliki uspjeh.

U ovoj jedinstvenoj i izuzetno zahtjevnoj utrci učestvovalo je 200 maratonaca iz BiH i okolnih zemalja a nakon starta u centru „ Safet Zajko“ trčali su ulicama grada, kroz pet sarajevskih općina, sve do Darive, a onda od Darive do Vrela Bosne. Trčalo se i preko Miljacke i preko Željeznice do cilja opet u Centru „Safet Zajko“.

Naša redakcija čestita Hastoru na velikom rezultatu koji je ostvario potvrdivši da spada među najuspješnije bosanskohercegovačke takmičare na srednje i duge staze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: