“EMKA BOSNIA” OBEZBIJEDILA VRIJEDNU DONACIJU ZA OBDANIŠTE ”SUNCE”

Hits: 1980

Nakon što je u proteklom periodu kompanija EMKA BOSNIA pomagala rad JU za predškolski odgoj i obrazovanje – dječije obdanište ”Sunce” kroz mnoge projekte, danas je organizovana svečanost povodom primopredaje nove donacije, a riječ je o 30 kreveta i 90 madraca za djecu, a pored pomenute donacije kompanija EMKA BOSNIA izvršila je i rekonstrukciju krova zgrade obdaništa čime su poboljšani uslovi boravka mališana u obdaništu. Ukupna vrijednost donacije je oko 12.000,00 KM.

screen-shot-2016-11-16-at-8-10-52-am

Riječi zahvalnosti firmi EMKA BOSNIA uputila je direktorica JU za predškolski odgoj i obrazovanje – dječije obdanište ”Sunce” Elma Bučo – ”Danas smo upriličili primopredaju izvršenih radova i ugradnje materijala za sanaciju krova vrtića i donacije namještaja, a radi se o 30 krevetića i 90 madraca koje nam je donirala firma EMKA, tačnije njihov generalni direktor Joachim Wolff koji je sa svojim saradnicima danas posjetio obdanište. Za svaku je pohvalu koliko je gospodin Wolff senzibilan prema djeci predškolskog uzrasta i ovo nije prva njihova donacija, imali smo i do sada dobru saradnju u okviru koje su realizovani određeni projekti što neće izostati ni u narednom periodu po njegovim reakcijama. Želim se zahvaliti gospodinu Wolffu i firmi EMKA BOSNIA na pomenutoj donaciji zahvaljujući kojoj ćemo roditeljima i djeci ponuditi kvalitetnije uslove rada i usluge koje mi pružamo.”

Današnjoj svečanosti u obdaništu Sunce prisustvovao je i načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović koji se ovom prilikom također zahvalio firmi EMKA BOSNIA na izdvojenim sredstvima za nabavku kreveta i madraca za mališane zahvaljujući kojim će mališani koji borave u pomenutom obdaništu imati još bolje uslove.

Izvor: gorazde.ba

%d bloggers like this: