ESED RADELJAŠ DEMANTUJE INFORMACIJE DA JE CIK ZABRANIO NJEGOVU KANDIDATURU ZA NAČELNIKA OPĆINE FOČA U FBIH

Hits: 114

Nakon što su medji objavili vijest da CIK BiH provjerava da li je sporna kandidatura Eseda Radeljaša za načelnika općine Foča u FBiH.

Radeljaš izričito odbacuje ovakve navode. “Notorna je laž da postoji zabrana CIK-a BIH za moju kandidaturu, sve kandidatske liste Stranke za bolje Goražde su uredno ovjerene upravo od CIK BIH, kao i kandidatura za načelnika općine Foča u FBIH. Da je išta u tome bilo sporno, CIK BIH ne bi uopšte ranije ovjerio liste. Ovo je svjesna namjera pojedinih protukandidata koji na ovaj način žele zbuniti javnost i potencijalne glasače, te umanjiti legitimitet i fer izbornu kampanju”, izjavio je Radeljaš.

Dodaje da su takvi pokušaji dio kampanje pojedinaca koji se plaše konkurencije te ih je pozvao da se ne služe ovakvim stvarima, već da stanovnicima Ustikoline ponude rješenja za brojne probleme sa kojima se godinama suočavaju. “Stanovnike Ustikoline najviše zanima da im život bude bolji i kvalitetniji, da imaju posla, da se općina razvija na privrednom, kulturnom, turističkom i svakom drugom planu. Kad nemaju takve planove i ideje onda se pojedinci počnu baviti ovakvim stvarima. Te kuhinje su davno pročitane”, dodaje Radeljaš za portal gorazdeonline.

gorazdeonline

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.