FINANSIJSKA PODRŠKA OPĆINE CENTAR ZA PROJEKTE U GORAŽDU

Hits: 39

Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić potpisao je danas u Goraždu ugovore o doniraju sredstava Domu za stara i iznemogla lica, te za sanaciju ceste do Zaimovog dola.

Ajnadžić je izjavio da Općina Centar u kontinuitetu pomaže drugim općinama i gradovima u oblasti socijalne politike, infrastrukture, zdravstva i potreba povratničke populacije.

– Danas zajedno s predsjednicom FBiH Melikom Mahmutbegović obilazim Foču, Goražde i Ustikolinu i nadam se da će od toga biti koristi, posebno za povratničku populaciju – naveo je Ajnadžić.

Mahmutbegović je istakla da je ono što je Vlada BPK uradila u kratkom periodu za primjer drugima.

– Ne sumnjam da će u saradnji s gradonačelnikom uspjeti realizirati i nove projekte koje su planirali – dodala je Mahmutbegović.

Premijerka BPK Goražde Aida Obuća zahvalila je potpredsjednici Mahmutbegović i načelniku Ajnadžiću na posjeti i finansijskoj podršci za projekte koje su prepoznali kao korisne.

Gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović također je zahvalio za podršku i posjetu, kao i za iskazanu namjeru za uključivanje u nove projekte.

Prije dolaska u Goražde, Mahmutbegović i Ajnadžić su posjetili povratničke porodice s kojima su razgovarali o problemima s kojim se susreću.

FENA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.