FOČANSKA SDA U STRAHU OD OTKRIVANJA KRIMINALNIH RADNJI SA POVRATNICIMA POČELA IZMIŠLJATI AFERE!

Hits: 104

Povodom tekstova objavljenih na portalima Faktor, Stav i Klix oglasila se Opštinska organizacija SDP Foča. Tekstovi, pogotovo oni objavljeni na portalima Faktor i Stav su klasična podvala i laž fočanske SDA koja od osnivanja OO SDP Foča vrtoglavo gubi na popularnosti i osipanju članstva.

Razlog tome je što SDP Foča od svog osnivanja kontinuirano radi na raskrinkavanju kriminalnih radnji i totalnoj samovolji nekoliko ljudi iz rukovodstva SDA Foča. Zašto je za SDA Foča toliko strašno jer je Kršo Nedžad, inače predsjednik MZ Popov Most – član SDA Foča, svojim potpisom dao podršku kandidaturi SDP Foča na predstojećim izborima?

Ko je napisao zahtjev u ime Kršo Nedžada? Zašto se išlo u Ustikolinu da se ovjeri zahtjev, a ne u matičnoj opštini Foča? Kako je povjerljivi dokument, obrazac za prikupljanje potpisa, iz CIK BiH došao u ruke novinara portala?

Zašto je za SDA Foča sporna činjenica da je veliki broj građana Foče srpske nacionalnosti dalo podršku kandidaturi SDP Foča? Da li to SDA lažno propagira da je Bosna i Hercegovina država i Bošnjaka i Srba i Hrvata? Pa zar SDA Foča nije posljednje četiri godine na vlasti u koaliciji sa strankama sa srpskim predznakom? Pa zar predsjednik SDA Foča nije četiri godine predsjednik SO Foča jer su ga na tu funkciju izglasali odbornici Srbi?

Očigledan je strah SDA Foča od gubitka vlasti, koju ima od rata do sada i od zaista velike popularnosti OO SDP Foča, koju smo stekli za kratko vrijeme, iskrenim i transparentnim radom.

Na kraju, želimo obavijestiti javnost da smo angažovali advokata koji će pravnim putem raskrinkati klasičnu podvalu sa kojom su se htjeli oblatiti članovi SDP-a u Foči.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.