FOTO/ AMINA OMERDIĆ UČENIK NAČELNIK

Hits: 2236

Amina Omerdić, učenica IX razreda OŠ “Mehmedalija Mak Dizdar“ iz Vitkovića,  danas je učestvovala u projektu Općine Goražde ”Jedan dan učenik-načelnik”, gdje je na jedan dan obnašala funkciju Načelnika Općine Goražde.

Amina je u sklopu protokolarnih aktivnosti imala niz sastanaka i prijema koji su danas održani u zgradi Općine Goražde, kao i van zgrade. Između ostalih prisustvovala je sastanku sa predstavnicima FK Goražde, kao i sastanku sa Jonathan Moorom, šefom misije OSCE-a u BiH koji je danas posjetio općinu Goražde, gdje je u ime Načelnika pozdravila prisutne, te im poželjela dobrodošlicu u naš grad.

Na kraju radnog dana Amina se zahvalila načelniku Općine Goražde dr. sci. Muhamedu Ramoviću i njegovim saradnicima, te je istakla kako je ovo za nju jedinstveno iskustvo, kao i da joj je drago što je učestvovala u projektu ”Jedan dan učenik-načelnik”.

U okviru projekta ”Jedan dan učenik-načelnik” za školsku 2016/2017. godinu kao i prethodnih godina učešće će uzeti najbolji učenici devetih razreda svih osnovnih škola sa područja općine Goražde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.