(FOTO) ARMIN MULIĆ: TO JE MOJ BRAT, SA ROĐACIMA STOJIM PORED NJEGOVOG TIJELA

Na ušću rijeke Miljacke u Bosnu, nakon 28 dana, pronađeno je beživotno tijelo Aldina Mulića. Ovo je za Avaz.ba potvrdio Armin Mulić, Aldinov brat. 

– To je 100 posto moj brat, sa rođacima stojim pored njegovog tijela. Pronašli smo ga na mjestu gdje su tvrdili da su najviše tražili – kazao je Armin.

Majda Kovač, portparol Federalne uprave civilne zaštite, kazala nam je da je tijelo pronađeno na ušću Miljacke u rijeku Bosnu.

Konačnu potvrdu identifikacije, kako je kazala, dat će MUP KS i nadležne institucije.

Time je okončana velika i opsežna potraga za tijelima dvojice mladića, koji su nestali u Sarajevu, a za kojima je prethodnih dana tragalo više od 1.000 ljudi. Potraga se odvijala na području od sarajevskog naselja Dolac-Malta, gdje su mladići nestali, pa sve do granica BiH s Hrvatskom, a pretražene su rijeke Miljacka, Bosna, Lašva i Sava.

Nakon nestanka dvojice mladića, prvo tijelo pronađeno je na području naselja Čekrekčije u općini Visoko, a vrlo brzo potvrđeno je da je riječ o nestalom Irhanu Foči. Nakon toga, na području BiH organizirana je najveća potraga za nestalim u historiji.

Podsjetimo, mladići su nestali u nabujaloj Miljacki između 12. i 13. decembra oko 2.30 sati.

AVAZ / gorazdeportal.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: