FOTO/ BRATSKA OPĆINA BAYRAMPAŠA POZVALA MLADE GORAŽDANE DA BUDU GOSTI NA RAMAZANSKIM NOĆIMA

Hits: 969

Nakon što je boravio u posjeti bratskoj Općini Gaziemir – Izmir, gdje su proteklih dana mladi goraždani uzeli učešće na jubilarnom 20. Međunarodnom Festivalu djeteta, načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović danas je boravio u službenoj posjeti bratskoj Općini Bayrampaša iz Istanbula, gdje se sastao sa načelnikom ove Općine Atilom Aydinerom i njegovim saradnicima.

Na održanom sastanku razgovarano je o dosadašnjoj saradnji, a načelnik Ramović iskoristio je priliku da se zahvali Općini Bayrampaša na organizaciji iftara proteklih godina po gradovima BiH i Balkana kojima je domaćin bilo i Goražde. Tokom sastanka razgovarano je i o nastavku saradnje, gdje je dogovoreno učešće mladih goraždana na Ramazanskim noćima u ovoj Općini, zatim je dogovorena pomoć za 50 socijalno ugroženih porodica.

Obzirom da zvanično nije potpisan sporazum o bratimljenju Goražda i Općine Bayrampaša, a Općinsko vijeće Općine Goražde donijelo je Odluku, na današnjem sastanku dogovoreno je da tokom posjete ovoj Općini u mjesecu Ramazanu bude organizovano i zvanično potpisivanje protokola o bratimljenju.

U sklopu posjete Općini Bayrampaša načelnik Muhamed Ramović posjetio je udruženje Bosna-Sandžak koje baštini vrijednosti domovine u Turskoj, te doprinosi kulturnoj saradnji ova dva naroda.

Kada je u pitanju posjeta Gaziemiru Načelnik Općine Goražde prilikom telefonskog javljanja je izjavio da je posjeta i boravak djece u bratskom Gaziemiru protekao u najboljem redu bez ijednog problema, te da djeca i delegacija Općine sutra polaze za Goražde.

Nakon posjete Gaziemiru i Bayrampaši, na poziv Gradonačelnika Mettmanna, načelnik Općine Goražde  Muhamed Ramović, boraviće u službenoj posjeti Mettmannu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: