(FOTO) DJEČIJI FESTIVAL „ŠTA SE PJESMOM SANJA“ U POSJETI GORAŽDANSKIM DJEČIJIM VRTIĆIMA

Hits: 175

Zaposleni u Centru za kulturu Goražde na pravi su način obradovali mališane u goraždanskim dječijim vrtićima „ SOS“ i „ SUNCE“. U goste su im doveli malenu grupu učesnika ovogodišnjeg Internacionalnog dječijeg festivala „ Šta se pjesmom sanja“.

Svojim drugarima u vrtićima, predstavili su se osvajači nagrada na festivalu Lejla Bezdrob, Sajra Šalo, Emina i Emir Geca, Hena Herić, Afan Vehabović i Sara Bašić.
Pred najboljom i najljepšom publikom izveli su pjesme „ Zaljubljeni jedan mouse“, „ Kikice“ , „ Čudna pjesma o snješku“ i „ Neka dobrota vlada“.

Dječije pjesme, glasovi, osmjesi ispunili su prostorije vrtića i upleli se u vedro goraždansko prijepodne, donoseći radost i starijim učesnicima ovih nezaboravnih druženja.
Bila je ovo lijepa prednovogodišnja čestitka dječacima i djevojčicama u vrtićima i uspješna promocija Internacionalnog dječijeg festivala „ Šta se pjesmom sanja“. Ovom prilikom Neli Čarapić, koordinatorici u vrtiću „ SOS“ i Elmi Bučo, direktorici JU za predškolski odgoj i obrazovanje, CD-ove sa festivalskim pjesmama uručila je Mensura Sijerčić, rukovodilac kulurno umjetničkih djelatnosti u Centru za kulturu.

Predstavnici vrtića izrekli su riječi zahvalnosti na ovom lijepom gestu Centra za kulturu. Najveća nagrada bili su veliki osmjesi i radost u očima mališana u vrtićima, budućih učesnika goraždanskog dječijeg Festi

vala.

S.Klisura
S.Turčalo

Izvor – Glas Goražda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *