(FOTO) DRINA PORIBLJENA PASTRMKOM

Hits: 285

Pu┼ítanjem 17.000 primjeraka mlade poto─Źne pastrmke u rijeku Drinu, te njene pritoke Kosovsku rijeku i Kolinu, ─Źlanovi Sportskog ribolovnog dru┼ítva ÔÇťHalil Sofrad┼żijaÔÇŁ iz Ustikoline realizirali su jednu od najve─çih akcija poribljavanja nakon rata.

Prema rije─Źima Nihada Had┼żiahmetovi─ça, pomo─çnika na─Źelnika op─çine Fo─Źa u FBiH, poribljavanje Drine od Osanice do Ustikoline obavljeno je nakon ┼íto je lokalna zajednica, kroz projekt ÔÇťUpravljanje vodama u slivu rijeke DrineÔÇŁ, zatra┼żila i dobila podr┼íku Svjetske banke.

ÔÇô Pru┼żena nam je prilika da izvr┼íimo poribljavanje Drine i njenih pritoke sa 700 kilograma poto─Źne pastrmke. Htjeli smo da nabavimo i riblju mla─Ĺ mladice i lipljena, ali na prostoru BiH nemamo nijednu ponudu. To samo radi Slovenija i dio Srbije. Kad smo kontaktirali Sloveniju, oni su nam poslali fakturu na 30.000 maraka bez tro┼íkova prijevoza, ali to je za nas megalomanski projekt. Ovo ┼íto smo uradili je ko┼ítalo oko 10.000 maraka i za SRD ÔÇťHalil Sofrad┼żijaÔÇŁ to je jedan od najljep┼íih projekata ÔÇô ka┼że Sulejman Dreca, sekretar SRD ÔÇťHalil Sofrad┼żijaÔÇŁ iz Ustikoline.

Poribljavanje je izvr┼íeno na Adi, Modranu, Mr─Ĺeli─çima i jo┼í nekoliko lokacija.

AVAZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.