(FOTO) GORAŽDANSKO SUNCE – TO SMO MI!

Hits: 337

Nije slučajno da se Dječiji vrtić „ Sunce“ koji djeluje u okviru JU za predoškolski odgoj i obrazovanje Goražde, nalazi na samoj obali rijeke Drine. On je Sunce na Drini, svjetlost koja donosi toliko radosti sadržane u osmjesima i srcima djevojčica i dječaka kojima je vrtić draga druga kuća.


Istinsko i beskrajno važno bogatstvo tih osmjeha i te radosti, onako kako to rade oni i niko više, mališani iz vrtića „ Sunce“ , darivali su nam sa pozornice u velikoj sali goraždanskog Centra za kulturu, na svečanosti povodom četrdeset drugog rođendana vrtića.

Nakon što su čestitke povodom praznika vrtića uputili gradonačelnik Goražda, Muhamed Ramović i Elma Bučo,direktorica Javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje, uručena su priznanja za 20 godina predanog rada u „ Suncu“. Priznanja je Dženani Spahić, Adisi Borovac, Selmi Kamenica i Elmi Bučo uručio goraždanski gradonačelnik koji je i ovaj put istakao kako je ovaj vrtić od velikog značaja za Goražde a njegova djeca – ukras grada.

Sve što je uslijedilo poslije na pozornici bila je jedna lijepa, velika, razigrana i raspjevana bajka u kojoj su naravno, glavni, dobri junaci bili djevojčice i dječaci iz vrtića. Uz pomoć odgojateljica ispričali su nam prekrasnu priču o vrijednostima i značaju dobrote, ljubavi, drugarstva, mira…Svega što oni nose u srcima i što s pravom traže od starijih da im omoguće. Mališani iz svih odgojnih grupa pjesmom, recitacijama, igrom – učili su nas kako da budemo dobri ljudi. Poručili nam – Goraždansko sunce, to smo mi. I jesu!

U publici na ovoj sjajnoj svečanosti bilo je mnogo nekadašnjih dječaka i djevojčica što su nekada bili u ovom vrtiću, sada odraslih goraždanki i goraždana kojima su sigurno srca treperila radošću. Među njima su bili i roditelji mališana koji su bili na pozornici.Voditeljice svečanosti bile su Aida Prešeš i Anida Hamzić, nekadašnji ” đaci” ovog vrtića.

„ Sunce“ je jedan od simbola Goražda. Grije nas već 42 godine. I sve je snažnije. I toplije.

Glas Goražda, gorazdeportal.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *