(FOTO) GORAŽDE I DALJE BEZ VODE, GRAĐANI OGORČENI

Goražde je bez vode od jučer u 8 sati zbog radova koji se izvode na sekundarnoj vodovodnoj mreži na samom početku Mosta Alije Izetbegovića u centru grada.

Voda je puštena u slavine samo nakratko noćas od pola 2 do 4 sata da bi ponovo došlo do prekida vodosnabdijevanja. Trenutno su uz radnike firme Bujice iz Konjica, izvođača radova, na terenu i ekipe JKP 6. mart te pokušavaju pomoći da se popravi stanje.

“Pukla je cijev na postojećem sistemu vodosnabdijevanja, što je dodatni problem”, ističe Edin Bisić, šef radilišta.

On pojašnjava da je najveći problem dotrajalosti instalacija koje će i nakon okončanja projekta ostati u funkciji.

“Mi smo jučer u sedam sati krenuli s materijalom i sve je bilo spremno, međutim, nismo mogli otkopati prije vremena jer kad smo pokušali voda je počela curiti. Kad smo jučer kopali na dva mjesta je bilo betona i taj problem smo morali rješiti. Cijevi su stare i došlo je do pucanja, nakupilo se jučer dosta nekih problema, ali godinu i po već ima sličnih problema. Ovo je posljednji spoj koji ide za kompletno vodosnabdijevanje” ističe Bisić.

Šef radilišta dodaje kako su im u pomoć stigli i radnici JKP 6. mart te da je riječ o nepredviđenim okolnostima na koje je teško utjecati.

Kada će voda ponovo biti u slavinama ovisi o završetku radova, no Bisić se nada da bi to moglo biti u roku od tri sata. Građani negoduju jer je kompletan grad bez vode, a sve najave o njenom puštanju koje su do sada date nisu se obistinile.

“Građani su s razlogom ogorčeni, ali ovo su ipak nepredviđene okolnosti”, ističe Bisić.

Da će doći do ovakvih problema, ranije je upozoravao i direktor JKP 6. mart Sadik Silajdžić.

“Mi smo došli da pomognemo kako bi se što prije riješio problem, ali ne možemo reći sa sigurnošću kada će to biti, sigurno nekad tokom dana”, ističe Silajdžić.

gorazdeportal.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: