FOTO/ GORAZDE: NA METI PLJAČKAŠA I MEKTEB, TE DŽAMIJA SINAN-BEGA SIJERČIĆA

Hits: 2711

Niz provala u objekte na području Goražda zabilježeno je u noći između utorka i srijede. Iz Uprave policije MUP-a BPK saopćili su da su na potrazi za počiniteljima angažirani svi raspoloživi resursi.

Nepoznati počinitelji provalili su u prostorije mekteba u ulici Šukrije Kukavice, džamije Sinan-bega Sijerčića, te četiri podrumske prostorije u ulici Maršala Tita, a pokušali su ući i u  trgovačku radnju u ulici Jusufa Duhovića.

– U ranim jutarnjim satima Policijskoj stanici Goražde prijavljeno je pet događaja koja imaju obilježja krivičnih djela. Kada su u pitanju ovi vjerski objekti iz njih je otuđena još neutvrđena suma novca, a iz podrumskih prostorija određena količina alata i ogrijevnog drveta. Poduzeli smo sve operativno – taktičke i kriminalističko – tehničke mjere i radnje i angažovali smo sve raspoložive snage koje u ovom momentu rade na terenu i poduzimaju ono što im zakon dozvoljava kako bismo pronašli počinioce ovih krivinčnih djela. Sve ukazuje da se radi o planiranoj i dobro organiziranoj akciji od više počinilaca – kazao je šef ureda komesara policije Emko Rizvanović.

On je pozvao građane koji imaju bilo kakve informacije o mogućim počiniteljima ovih krivičnih djela da se jave PS Goražde, službenicima na terenu ili da koriste mogućnost besplatnog poziva na broj telefona 122. O istrazi su obaviještene i Policijske stanice u susjednim Općinama, kao i MUP Sarajevskog kantona.

AVAZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.