(FOTO) GRAD GORAŽDE DODJELIO SREDSTVA ZA PROJEKTE MLADIH ZA 2018. GODINU

Hits: 94

U Maloj sali Gradske uprave danas su potpisani ugovori o dodjeli sredstava po Javnom pozivu koji Grad Goražde svake godine objavljuje, a tiču se finansiranja projekata mladih.

Ukupno za mlade u Budžetu Grada Goražde za 2018. godinu izdvojeno je 30.000,00 KM, a sredstva se dodjeljuju po osnovu Javnog poziva koji je raspisala Gradska uprava Grada Goražda. Sredstva su odobrena za 11 aplikacija projekata mladih sa područja našeg grada. Na ovaj način, Grad Goražde u skladu sa mogućnostima i stanju u Budžetu, podržava sve aktivnosti mladih koji na najbolji način promovišu naš grad.

Govoreći o potpisanim ugovorima gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović u izjavi za medije je kazao – ”U Budžetu Gradske uprave za 2018. godinu predviđeno je 30.000,00 KM za mlade. Svakako mi njihove projekte podržavamo i mimo ovih sredstava, to su interventni zahtjevi. Komisija predloži Gradonačelniku i sigurno se do sada nismo  oglušili o zahtjevu mladih. Danas smo potpisali ugovore sa njih 11. Komisija je predložila, ja sam to prihvatio i drago mi je  da u ovim danima mogu imati sredstva koja su obavezni pravdati. I u ovoj godini ćemo podržati njihove projekte, za putovanja, projekte i nikada nećemo odbiti zahtjev koji je opravdan. Drago mi je da se ta praksa nastavlja. Imamo Komisiju za mlade u Gradskom vijeću, saradnja sa njima je na visokom nivou, imamo i višeg stručnog saradnika za mlade i mimo ovoga gdje možemo mi pomognemo njima u apliciranju, jer vrlo važno je da mi damo nekada i preporuku kad apliciraju za sredstva ka EU i višim nivoima jer se obično traži  podrška lokalne zajednica i ona će i dalje  biti prisutna.”

Svoje zadovoljstvo potpisanim ugovorom sa Gradskom upravom nije krio ni predstavnik KUM, Arman Bešlija – ”Kulturno udruženje mladih svake godine aplicira na konkurs, tako da i ove godine smo aplicirali da radimo nešto kreativno. Planiramo jedan pozorišni festival  da organizujemo za mlade. Grad nas je podržao u tome. Ovim putem javno  želim da se zahvalim, nadam se da Kanton neće ostati gluh jer još uvijek izostaje podrška od Kantona za mlade i kulturu. Nadamo se da ćemo se fino družiti, uložićemo ova sredstva u super stvar. Festival planiramo da organizujemo u ljetnom periodu, maj, juni i juli. Sredstva su solidna 1.300,00 KM, zato kažem da svi treba da udružimo sredstva i da nas podrže.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *