(FOTO) GRAD GORAŽDE DONIRAO SAVREMENI TERENSKI-PORTABL EKG APARAT ZA POTREBE J.U. DOM ZDRAVLJA FOČA – USTIKOLINA

Hits: 1539

Delegacija Grada Goražda na čelu sa gradonačelnikom Muhamedom Ramovićem posjetila je danas J.U. Dom zdravlja Foča – Ustikolina. Tom prilikom susrelili su se sa načelnikom Općine Foča u FBiH Zijadom Kunovcem i direktorom dr. Alijom Begovićem, a na sastanku je razgovarano o radu J.U. Dom zdravlja Foča – Ustikolina, ali i o potrebama i problemima sa kojima se ova ustanova susreće u svakodnevnom radu.

U razgovoru sa direktorom naglašena je spremnost Gradske uprave da u cilju kvalitetnijeg i savremenijeg rada pomogne Dom zdravlja Foča – Ustikolina, tako je prilikom današnje posjete izvršena primopredaja veoma vrijedne donacije. Riječ je o terenskom-portabl EKG aparatu za potrebe Doma zdravlja u Ustikolini zahvaljujući kojem će se unaprijediti i ojačati polivalentna partonaža i kućna liječenja.

Prilikom današnje primopredaje pomenutog aparata gradonačelnik dr.sci. Muhamed Ramović obećao je i dalju pomoć Grada Goražda građanima Općine Foča u FBiH, dok su u Domu zdravlja Foča – Ustikolina uz riječi zahvalnosti naglasili kako je riječ o vrijednoj donaciji.

gorazdeportal.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *