(FOTO) GRAD GORAŽDE NAGRADIO RUKOMETAŠICE GORAŽDA ZA OSTVARENU POBJEDU PROTIV EKIPE BIHAĆA

Hits: 760

Nakon što su proteklog vikenda na gostovanju u Bihaću ostvarili veoma važnu pobjedu nad ekipom ŽRK Bihaća rezultatom 27:30, a kako bi ih nagradio za ostvarenu pobjedu, kao i za dobre dosadašnje rezultate u Maloj sali Gradske uprave gradonačelnik Muhamed Ramović sa saradnicima organizovao je prijem za rukometašice ŽRK Goražde.

Ovom prilikom, uz pohvale, Gradonačelnik je rukometašicama uručio nagrade, zaželivši im sreću na narednim utakmicama i još mnogo dobrih rezultata, kako bi ŽRK Goražde zauzeo treću poziciju na tabeli, te na taj način obezbijedio nastupe u Europi u narednoj sezoni.

– Mi smo sretni zbog uspjeha koji ostvaruju naše rukometašice i današnjim prijemom koji smo organizovali želimo da im iskažemo jedno veliko hvala što predstavljaju naš grad na najbolji način. Mi ćemo i ubuduće pružati maksimalnu podršku ŽRK Goražde i ne samo njima već i drugim sportskim klubovima iz našeg grada, a naša podrška se ogleda kroz Javni poziv za sport na koji je aplicirao i ŽRK i putem kojeg se pruža podrška sportskim klubovima, a osim toga mi pružamo i druge vidove pomoći kroz Gradsku dvoranu i druge sportske objekte koje koriste naši klubovi – istakao je gradonačelnik Muhamed Ramović.

Riječi zahvalnosti za organizovani prijem u ime ŽRK Goražde uputio je predsjednik Kluba, Sinan Ligata – ”ŽRK je sa gostujućom pobjedom u Bihaću došao na poziciju broj 4 što znači borba za Evropu, za sami vrh tabele. Ekipe koje su ispred nas tj. Krivaja Zavidovići i Jedinstvo iz Tuzle u bodovima nam bježe 1 i 4 boda, tako da narednim utakmicama sami o sebi odlučujemo za ovaj plasman od prvog do trećeg mjesta, jer sve ekipe koje  su ispred nas, dolaze ovdje, igramo  sa njima derbi, a već u nedjelju igramo protiv Jedinstva oni dolaze u Goražde, tako da je Gradonačelnik našao za shodno da nas ugosti on je prepoznao uspjeh ŽRK i samim tim organizovao ovaj prijem i na neki način da oda to priznanje našem Klubu. S te strane mu se zahvaljujem. Grad Goražde na čelu sa Gradonačelnikom je uvijek tu za nas, uvijek bio i kad je trebalo izaći u susret. ŽRK u  ovoj sezoni nastavlja trenutke dobrog rada i rezultata i naš cilj ove sezone aBd osvajanje trećeg mjesta i plasman u Evropu. Samim tim dajemo zadatak Gradu Goražde, Vladi Kantona da prati Ženski rukometni klub i da u narednom Budžetu tj. za ovu godinu  planiraju sredstva za odlazak u Evropu.”

Emina Mujagić kapiten ekipe ŽRK Goražde je iskoristila priliku da pozove navijače da u što većem broju dođu na utakmicu protiv Jedinstva koja se igra u nedjelju u Gradskoj dvorani u Goraždu

– Prvo želim da se zahvalim Gradonačelniku što je prepoznao naš uspjeh. Samim tim uvijek nam pruža podršku na tribinama, materijalno i u svakom  trenutku kad nam je to potrebno. Što se tiče našeg uspjeha mi smo zaista postigli veliki uspjeh. Na strani je sve bilo protiv nas, međutim uspjeli smo da pobjedimo Bihać i ostale utakmice koje smo igrali uspjeli smo da dobijemo po tri boda. Sada smo trenutno 4. na tabeli. U nedjelju igramo protiv ekipe Jedinstava iz Tuzle. Ovim putem željela bih da iskoristim priliku da pozovem ljubitelje rukometa da nas podrže u što većem broju. Zaista nama je podrška potrebna. Oni su drugi na tabeli mi smo četvti, naš cilj je treće mjesto pobjeda bi nam puno značila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.