(FOTO) GRADONAČELNIK GORAŽDA SA SARADNICIMA POSJETIO KOMPANIJU PREVENT U VITKOVIĆIMA

Hits: 2941

Gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović sa saradnicima posjetio je kompaniju Prevent u Vitkovićima, gdje se privodi kraju izgradnja savremenog pogona Prevent Components, nove u lancu fabrika u vlasništvu Prevent grupacije. Novi objekat se gradi na blizu 11.000 kvadratnih metara i bit će specijaliziran za proizvodnju i obradu plastike i poliuretana.

Tokom posjete Gradonačelnik se susreo sa predsjednikom Uprave Prevent BH Harisom Rahmanom, direktoricom Prevent Goražde Lejlom Ferhatbegović, te direktorom Prevent Components Enesom Hadžiahmićem a na sastanku je razgovarano upravo o izgradnji novog pogona zahvaljujući kojem će se u konačnici otvoriti novih 200 radnih mjesta u našem gradu, zatim o poslovanju ove Kompanije, projektima koji su u toku, te planovima za naredni period.

Prevent u Goraždu zapošljava preko 1.250 radnika, a Prevent grupacija u Bosni i Hercegovini je jedan od vodeći izvoznika. Konstantnim ulaganjem u razvoj i zapošljavanje Prevent ostvaruje poslovnu stabilnost i osigurava dugoročne projekte koji doprinose razvoju bh. ekonomije.

Ono što je planirano u budućnosti, a tiče se i same firme, jeste proširenje postojeće saobraćajnice prema naselju Vitkovići, a samim tim i prema Industrijskoj zoni i pogonima ove Kompanije, čije je proširenje neophodno zbog bezbjednosti saobraćaja, zatim izgradnja raskrsnice na lokaciji odvajanja pristupnog puta ka naselju Vitkovići sa magistralne ceste M-20.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.