FOTO/ GRADSKA UPRAVA GRADA GORAŽDA UČESTVUJE U PROJEKTU ”SOCIJALNI DAN”

Hits: 959

Gradska uprava Goražde i ove kao i  prethodnih godina pružila je podršku projektu Udruženja INFOHO– USE koje je danas organizovao 10. Socijalni dan – dan kad srednjoškolci rade u firmama, institucijama, pekarama, udruženjima, ministarstvima, slastičarnicama, gradskim upravama,na tržnicama isl. na nivou cijele BiH. U sklopu ovog projekta danas će oko 700 srednjoškolaca svoje školske klupe zamijeniti poslovima u ministarstvima, bankama, pekarama, kafićima, općinama, firmama.

Deseti Socijalni dan će ove godine biti održan u preko 40 gradova. Riječ je o društveno odgovornoj akciji kojoj je između ostalih cilj jačati kapacitet mladih ljudi kroz povezivanje i ujedinjavanje obrazovnih institucija, profesora, privrednika, predstavnika vlasti BiH, kao i predstavnika stranih organizacija  i zemalja. Time će se omogućiti mladima da preuzmu odgovornost za svoju profesionalnu budućnost, razvoj lokalne zajednice, ali i doprinijeti poboljšanju statusa mladih u cjelini.

Udruženje INFOHO– USE i ove godine – bez donatora – uz pomoć prijatelja projekta i poslodavaca pruža srednjoškolcima mogućnost da budu zaposleni bar na jedan dan te tom prilikom zarade dnevnicu u iznosu od 20 KM. Sve dnevnice koje zarade na Socijalnom danu biti će uplaćene u Fond “Socijalni dan” i iskorištene za realizaciju ideja i projekata koje su učenici sami osmislili.

Kada je riječ o mladima koji su danas učestvovali u projektu Socijalni dan u Gradskoj upravi Goražde, riječ je o učenicima  STŠ ”Hasib Hadžović” iz Goražda danas su jedan dan imali priliku obići sve službe unutar Gradske uprave Goražda, upoznati se sa Gradonačelnikom Goražda Muhamedom Ramovićem koji je za njih upriličio prijem u svom kabinetu, kao i prisustvovati sjednici Gradskog vijeća koja je održana danas.

Gorazde Portal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.