(FOTO) INICIJATIVA UČENICE SARAJEVSKE DRUGE GIMNAZIJE: NOVAC OD MODNE REVIJE POKLANJAJU RODITELJSKOJ KUĆI

Na reviji će svoje modele predstaviti naša dizajnerica Adela Hodžić, kojoj je, kako nam je kazala, čast da učestvuje na ovako jednom humanitarnom događaju

Hvale vrijedna inicijativa Lamije Dervanović, učenice sarajevske Druge gimnazije, ugledat će svjetlo dana. Naime, u Sarajevu će 2. februara biti održana modna revija, a sav prikupljeni novac, sa ovog događaja, bit će doniran Roditeljskoj kući.

 

Na reviji će svoje modele predstaviti naša dizajnerica Adela Hodžić, kojoj je, kako nam je kazala, čast da učestvuje na ovako jednom humanitarnom događaju.

– Lamija i ja se poznajemo od ranije, dopada joj se ono što ja radim, pa me je izabrala. Nas dvije od polovine decembra intenzivno radimo na pripremi revija, koja će se održati u Kranjčevićevoj bb sa početkom u 19 sati – kaže Hodžić i dodaje da će za ulaz na reviju svako trebati platiti simboličnu ulaznicu.

 

Naša modna dizajnerica za ovu priliku pripremila je 15 mladalačkih, nosivih, kreacija.

– Kolekcija je namijenjena za predstojeće proljeće i ljeto. Većina proljetnih modela napravljena je od pliša, a ljetni od pamuka i likre. Ima tu haljina, pantalona, suknji, topova… Ponuda je zaista šarolika, a modeli su ukrašeni ručnim radom. Bit će tu, vjerujem za svakoga po nešto – objasnila nam je Hodžić.

Za muzički dio na reviji zadužena je Dalal Midhat.

Preuzeto sa portala – coolstyle.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: