(FOTO) IZGORJELI OBJEKT I 1.300 PILIĆA, ŠTETA OKO 12.000 MARAKA

Hits: 166

Sinoć oko 20 sati na farmi za proizvodnju konzumnih jaja Zaima Hubjera u goraždanskom naselju Hubjeri došlo je do požara u kojem su izgorjeli objekt i druga oprema te 1.300 desetodnevnih pilića. 

Samo pola sata ranije vlasnik je obišao halu u kojoj je održavao temperaturu. Njegove sumnje da je vatra iz peći uzrokovala požar potvrdili su i inspektori Policijske stanice Novo Goražde koji su obavili uviđaj. 

Osim vatrogasaca iz Goražda i Novog Goražda, požar su uz pomoć vlastite pumpe gasili i članovi porodice, ali nakon što je vatra zahvatila drvene dijelove, uspjeli su samo spasiti stoku i spriječiti da se vatra prenese na susjedne objekte. 

– Mi se bavimo proizvodnjom konzumnih jaja, ali koke nosilje sami uzgajamo. Za takvu vrstu proizvodnje potrebno je da minimalna temperature u objektu iznosi 35 stepeni. Peć kojom se zagrijavala prostorija prouzrokovala je požar, što je potvrđeno i uviđajem inspektora za protivpožarnu zaštitu. Prema prvim procjenama, šteta iznosi oko 12.000 maraka – kazao nam je Hubjer.

Od završetka rata ovaj vrijedni čovjek s porodicom bavi se poljoprivrednom proizvodnjom. Posebne podrške nije imao, pa joj se mnogo ne nada ni sada.

– Mi se prije svega uzdamo u sebe, a vidjet ćemo hoće li reagovati institucije. Kao i do sada, uzdamo se najviše u sebe – ističe Hubjer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.