(FOTO) LJUBAV U GORNJEM BRATINJU BIT ĆE KRUNISANA I BRAKOM

Hits: 326

Priča TV Goražde povezala je dva usamljena srca i u poznim godinama Hameda Abaza i Mirsadu Kapo spojila u sretnu zajednicu, koja će za nekoliko dana biti krunisana brakom.

Nakon smrti supruge Hamed je godinama živio sam, pa je posredstvom lokalne televizije u avgustu ove godine izrazio želju da nađe srodnu dušu, s kojom bi progovorio, popio kafu i proživio ostatak života.

Bilo i šala

– Dvanaest godina je žena bila bolesna, imala jak moždani udar. Koliko god se moglo nastojalo se pomoći. Bolest je teška i ne može se porediti ni sa čim, ali vjerujte da je samoća neizdrživa. Jer sela su pusta, pa po pet dana niko ni putem ne prođe – kaže Hamed za „Avaz“.

Uslijedili su pozivi, neki su se i šalili s njim, za neke ponude kaže da nisu bile primjerene njegovim godinama, a na neke se nije stigao ni javiti.

Mirsada je iz sela Zemegresi, prognana u ratu, s porodicom godinama živjela u neuvjetnim stanovima za koje je plaćala kiriju. U međuvremenu je tri puta  gledala emisiju i napokon smogla snage da se javi. Sreli su se, upoznali, te stigli u Hamedovo Gornje Bratinje.

A kod vrijednog i pedantnog čovjeka sve “pod konac”, imanje kojeg se ne bi postidio ni Švicarac s Alpa. Voćnjaci, stoka, krava, pčele… med i mlijeko koje je i obećao budućoj supruzi.

Tri godine mlađa

– Ne mogu da vjerujem da sam našla ovako da mi je lijepo. Ne može mi ljepše biti. Otkako sam došla, kako koji dan, sve mi je ljepše. Kad negdje odem, ovu kuću poželim kao svoju – s osmijehom priča Mirsada.

Hamed ima 64 godine, a Mirsada je tri godine mlađa. Ako ranije nisu mogli, sada će, kažu, ispuniti i želje za koje nije bilo vremena, ni uvjeta.

Ni do Sarajeva nisam obišao sva mjesta

– Nemam nekih ambicija da nešto stvaram. Volim miran život, da imamo ono osnovno, a da izađemo malo. Prošao mi je život da nisam ni do Sarajeva obišao sva mjesta, a ima ih finih. Kad završimo posao, ne bih nikad rekao da smo bili u štali. Sredimo se i izađemo na večeru, prohodamo, obiđemo prijatelje, volimo prirodu, ali kad se vratimo, normalno se radi kao da nemaš jesti – pojašnjava Abaz.

AVAZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.