FOTO/ MI SMO ČUVARI PLANETE

Foto: Glas Goražda

Iz Goražda, najljepšeg grada na svijetu
Osmjehe šaljemo iz našeg oka
I pjesmom što je k’o ljubav široka
Dobrotom čuvamo planetu!

I ovim stihovima, uz beskrajno lijepe i važne osmjehe djevojčice i dječaci, mališani iz goraždanskog obdaništa „ Sunce“ ( JU za predškolski odgoj i obrazovanje) poslali su u svijet poruku koliko je značajno da svi mnogo više činimo na zaštiti naše okoline, naše sredine, na čuvanju i njegovanju zelenila, na kulturi odlaganja otpada. Na uređenju i uljepšavanju Goražda.

Na zaštiti i čuvanju – naše planete Zemlje!

U programu koji je donio radost brojnim posjetiocima velike priredbe pod naslovom „ Čuvari planete zemlje “ učestvovali su djevojčice i dječaci iz tri odgojne grupe. Vidjeli smo kako pjesmom, igrokazima, recitacijama, igrom i ponajviše radošću koja se poput zraka sunca širila velikom salom Centra za kulturu, mališani šalju njihove poruke među kojima je i njima najdraža: Mi smo čuvari planete zemlje.
Za sve što su nam darivali u šezdesetak minuta programa i oni i odgajateljice u vrtiću „ Sunce“ zaslužuju veliki aplauz!

A nama, starijima neka kao obaveza ostanu poruke dobre drage goraždanske djece. Čuvajmo planetu na kojoj živimo. I zbog njih i njihovih osmjeha kojima uljepšavaju Zemlju!

Novina “Glas Goražda”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: