FOTO/ MLADI GORAŽDANI NASTUPIMA ODUŠEVILI PRIJATELJE U GAZIEMIRU

Hits: 2833

Zahvaljujući dugogodišnjim prijateljskim odnosima i saradnji sa općinama u Turskoj, mladi goraždani, predstavnici svoga grada i države prije svega, a zatim Ansambla narodnih igara i pjesama Centra za kulturu Goražde na čelu sa načelnikom Općine Goražde Muhamedom Ramovićem i delegacijom Općine Goražde, borave u bratskoj Općini Gaziemir – Izmir, gdje učestvuju na jubilarnom 20. Međunarodnom Festivalu djeteta koji se održava u periodu od od 19.04.2017. do 28.04.2017. godine.

Kako je istaknuto, domaćini su se potrudili da boravak bude što je moguće prijatniji i sadržajniji, a mladi goraždani su uzvratili nizom nastupa u sklopu programa pomenutog Festivala u Općini Gaziemir pred više hiljada ljudi.

Delegacija Općine Goražde zajedno sa Načelnikom Općine iskoristila je priliku da razgovara sa prijateljima iz Gaziemira o uspostavljanju bolje privredne saradnje kao i o posjeti privrednika iz Gaziemira Općini Goražde.

– Prije svega, sve roditelje želim obavijestiti da su djeca dobro i da su zdravi, da nemamo niti jednog problema. Mladi goraždani oduševili su prijatelje iz Turske svojim nastupima i opravdali epitet jednog od najdražih gostiju na Festivalu. Kada je u pitanju privredna saradnja, na sastanku sa načelnikom Gaziemira Halil Ibrahim Şenolom razgovarano je o okupljanju najjačih privrednika koji će posjetiti Goražde i razmatrati mogućnost ulaganja i novih investicija, a na samom prijemu kod konzula Kemala Baysaka potencirali smo još intenzivniju privrednu saradnju – kaže Muhamed Ramović.

Nakon posjete Gaziemiru, na poziv Gradonačelnika Mettmanna, načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović, boraviće u službenoj posjeti Mettmannu.

Gorazde Portal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.